Ηλεκτρονική Ψηφοφορία για τη χρηματοδότηση ΜΚΟ για το έτος 2009

Η EuroCharity, σημείο αναφοράς για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και την πράσινη οικονομία (www.eurocharity.gr) πραγματοποιεί Ηλεκτρονική Ψηφοφορία για την ανάδειξη των μη κυβερνητικών, μη κερδοσκοπικών και εθελοντικών οργανώσεων (ΜΚΟ) που θα λάβουν τo 25% των συνδρομών των μελών του έτους 2009.

Η Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής ειναι υποψηφια.
Για την ψηφοφορία καντε κλικ... εδω http://www.eurocharity.org/surveys/survey_ngo_2009/intro.php

Πρόγραμμα προς χρηματοδότηση: ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΣΩΣΗ ΣΕ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ  ΚΑΙ  ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΤΩΝ  ΜΕΛΩΝ  ΣΕ ΜΕΘΟΔΟΥΣ  ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΚΤΑΣΗΣ ΦΥΣΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ (ΣΕΙΣΜΟΙ/ΚΑΤΑΡΕΥΣΕΙΣ-ΔΑΣΙΚΕΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ)

Οι άξονες δράσης των προγραμμάτων Αντιμετώπισης Μεγάλης Εκτασης Καταστροφών βασίζονται στο τρίπτυχο Πρόληψη-Αντιμετώπιση - Αποκατάσταση. Σε αυτή τη φάση η ΕΟΔ Αττικής εστιάζει στη φάση της Αντιμετώπισης. Η αντιμετώπιση των καταστροφικών φαινομένων όπως ο σεισμός και η δασική πυρκαγιά απαιτούν μια σοβαρή υποδομή και εκπαίδευση των χειριστών.

Το μεγάλο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζεται πάντα μετα απο κατάρρευση κτιρίων είναι ο εντοπισμός επιζώντων. Για τον εντοπισμό τους μεταξύ άλλων χρησιμοποιούνται γεώφωνα και θερμικές κάμερες. Σκοπός της Οργάνωσής μας είναι η προμήθεια τουλάχιστον ενός σετ και η εκπαίδευση των μελών στο χειρισμό τους. Φυσικά άμεσα συνδεδεμένη με αυτή είναι και η προμήθεια ειδικού προστατευτικού ρουχισμού των χειριστών, καθώς όπως είναι φυσικό προέχει η ασφάλεια των διασωστών.

Αφού εντοπιστούν τυχόν εγκλωβισμένοι έπεται ο απεγκλωβισμός. Για το σκοπό αυτό απαιτούνται συσκευές αποδιοργάνωσης των στοιβαρών κατασκευών όπως κοπτικά και διατρητικά εργαλεία καθώς και ανυψωτικές διατάξεις όπως τα ανυψωτικά μαξιλάρια.

Σε ότι αφορά τις δασικές πυρκαγιές, προκειμένου να βελτιωθεί η αποδοτικότητα της ομάδας, απαιτείται ειδικός προστατευτικός ρουχισμός, εργαλεία και επινώτιοι ασκοί πυρόσβεσης για τα πεζοπόρα τμήματα, τα οποία δρούν κυρίως σε απόκρημνα σημεία, τα οποια και είναι τα πιο επικίνδυνα για αναζωπυρώσεις, καθώς δεν προσεγγίζονται εύκολα από τα πυροσβεστικά οχήματα.


Εάν θέλετε και εσείς να βοηθήσετε τους σκοπούς της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής προωθήστε το μήνυμα.

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INTREPID

Intrepid

 

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INTREPID της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner