Χαιρετισμός του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας για την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού

  Με ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ ορίστηκε η 5η Δεκεμβρίου ως Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού. Στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας αυτής, με ιδιαίτερη χαρά απευθύνω χαιρετισμό προς τις Εθελοντικές Οργανώσεις και τους Ειδικευμένους Εθελοντές που είναι ενταγμένοι στο Μητρώο της Γενικής Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

  Η καθιέρωση της Ημέρας του Εθελοντισμού αποτελεί μια ευκαιρία για να εκφράσω την εκτίμησή μου απέναντι στην πολύτιμη προσφορά των Εθελοντών, οι οποίοι παρουσίασαν για ακόμα μια χρονιά αξιόλογο έργο προς το κοινωνικό σύνολο. Μέσα από τη συμβολή τους δίνουν μαζί και ένα ισχυρό μήνυμα ευαισθητοποίησης προς όλους τους πολίτες για να αναλάβει ο κάθε ένας από εμάς ένα πιο ενεργό κοινωνικό ρόλο.

  Η εθελοντική δραστηριότητα, έχοντας τις βάσεις της στην αμοιβαιότητα και την αλληλεγγύη, δημιουργεί νέα δίκτυα και νέα πρότυπα επεκτείνοντας το ήδη υπάρχον κοινωνικό κεφάλαιο. Είναι ανεκτίμητη ιδίως όταν αφορά έναν ευαίσθητο τομέα, όπως είναι η αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών και η παροχή βοήθειας σε κάθε είδους καταστροφή. Γι? αυτό και οι εθελοντές της πολιτικής προστασίας εκπληρώνουν ακόμα πιο σημαντικό ρόλο απέναντι στην κοινωνία προσφέροντας ανιδιοτελές έργο μέσα σε δύσκολες συνθήκες, δείχνοντας αυταπάρνηση και αυτοθυσία.

  Στην εποχή μας οι εθελοντές είναι ένα λαμπρό παράδειγμα ανθρωπισμού και κοινωνικής ευαισθησίας και αποτελεί χρέος όλων μας και κυρίως της πολιτείας να προστατεύσει και να προωθήσει την αξία του εθελοντισμού με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Ο Γεν. Γραμμ. Πολιτικής Προστασίας
Μαργαρίτης Μουζάς

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner