Άσκηση με θέμα «Αεροπειρατεία στον Αερολιμένα»

EOD AIA 221112 01Ο διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε. "Ελευθέριος Βενιζέλος" διοργάνωσε με επιτυχία την άσκηση ευρείας κλίμακας για το έτος 2012, με θεματολογία "Αεροπειρατία στον Αερολιμένα". Η άσκηση διοργανώθηκε στα πλαίσια των προσπαθειών για την επίτευξη του υψηλότερου δυνατού επιπέδου ασφαλείας και προς εφαρμογή των προβλεπόμενων από τον Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO). Τρία μέλη της ΕΟΔ Αττικής παρακολούθησαν την "έκνομη ενέργεια" κατα της Πολιτικής Αεροπορίας και την αντιμετώπιση σύμφωνα με τις διατάξεις του ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου της ΕΛΑΣ με την κωδική ονομάσια "ΙΚΑΡΟΣ".

Εμπλεκόμενοι φορείς που ενεργοποιηθήκανε Ελληνική Αστυνομία (ΕΛΑΣ, ΤΕΕΜ και ΕΚΑΜ),  Πύργος Ελέγχου Αεροδρομίου (ΠΕΑ), Κρατική Αεροπορική αρχή (ΥΠΑ), Κέντρο επιχειρήσεων Αερολιμένα, Πυροσβεστική Υπηρεσία Αερολιμένα (ΕΚ/ΠΥ), Υπηρεσία επείγουσας Ιατρικής Βοήθειας Αερολιμένα (ΥΕΙΒΑ και ΕΚΑΒ). Ευχαριστούμε για την πρόσκληση να παρακολουθήσουμε τέτοιες ασκήσεις.

EOD AIA 221112 02 EOD AIA 221112 03
Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner