Άσκηση Έρευνας και Διάσωσης, 16 Νοεμβρίου 2008

Η ΕΟΔΑ πραγματοποίησε στις 16/11/08 άσκηση έρευνας & διάσωσης σε ορεινό πεδίο στο Διόνυσο Αττικής. Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης, υπήρχαν τρεις αγνοούμενοι ορειβάτες, οι οποίοι ήταν μέρος μιας μεγαλύτερης ομάδας που χτυπήθηκε από κεραυνό. Κύριος σκοπός της άσκησης ήταν να δειχτεί κυρίως η χρησιμότητα των σκύλων στην έρευνα αγνοούμενων προσώπων.

Η άσκηση αυτή, η οποία πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 45 μελών μας και ειδικότερα της κυνοφιλικής διασωστικής ομάδας της ΕΟΔΑ, καθώς και με τη συμμετοχή του αντίστοιχου κυνοφιλικού κλιμακίου της Τουρκικής Πολιτικής Προστασίας (CIVIL SAVUNMA) της Κωνσταντινούπολης, έγινε στα πλαίσια της επίσκεψης των τούρκικών διασωστικών ομάδων στην Αθήνα. Οι τουρκικές δισασωστικές ομάδες είναι προσκεκλημένες από την ΕΟΔΑ και θα παραμείνουν ως την Τετάρτη 19/11 πραγματοποιώντας κοινές εξασκήσεις, ειδικά πάνω στο θέμα της έρευνας σε ερείπια από σεισμό.

 Στην άσκηση αυτή παραβρέθηκαν ως παρατηρητές εκπρόσωποι της ΓΓΠΠ (Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας), της Νομαρχίας Αθηνών, της ΕΜΑΚ, της ομάδας σκύλων της Ελληνικής Αστυνομίας (Κ9), της Διεύθυνσης εκπαίδευσης του Αττικό Μετρό και ο Δήμαρχος Διονύσου.

 

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INTREPID

Intrepid

 

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INTREPID της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner