Μέλος της ΕΟΔΑ στο Κιλιμάντζαρο και στα χωριά των Massai υπέρ των Special Olympics

Μετά το Μαρόκο, τον Άτλαντα και την Λαπωνία,

τώρα και στην Τουρκία-Κένυα-Τανζανία/Κιλιμάντζαρο

Το μήνυμα για τους Παγκόσμιους Αγώνες Special Olympics Athens 2011 έφτασε στην Τουρκία, στην Κένυα και στην Τανζανία.

Τη σημαία των Special Olympics, μετέφερε ο Γιάννης Παναγιωτόπουλος, μέλος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής, θέλοντας με αυτό το συμβολισμό να διαδώσει παντού το σύνθημα για τους Παγκόσμιους Αγώνες.

 

Ο Γ.Π. συμμετείχε σε Ελληνική ορειβατική αποστολή ανάβασης στο Κιλιμάντζαρο.

Το ταξίδι είχε το πρόγραμμα: Αθήνα – Κωνσταντινούπολη – Ναιρόμπι/Κένυα - σύνορα Κένυας-Τανζανίας - Moshi/Τανζανία στις παρυφές του Kilimanjaro - ανάβαση από το Mashame Gate του εθνικού πάρκου του Kilimanjaro (1950m) στο Mashame Camp (3100m) μέσα σε τροπικό δάσος - Shira Camp (3840m) - ανάβαση στο Lawa Tower (4600m) και κατάβαση στο Baranco Camp (3950m) για εγκλιματισμό - Barafou Camp (4600m) που βρίσκεται στις παρυφές του ηφαιστειακού κρατήρα Kibo / πανοραμική θέα της κορυφής Mawenzi - ημέρα κορυφής: αναχώρηση για την κορυφή με φακούς κεφαλής Stella Point (5735m) - Uhuru Peak (5896m) - κατάβαση στο Barafou Camp και στη συνέχεια κατάβαση ως το Mweka Camp (3000m) – Arusa - Εθνικό Πάρκο Amboseli - περιοχή των Massai / παραδοσιακό χωριό Namanga στην αφρικανική σαβάνα (γνωρίσαμε τον τρόπο ζωής της περήφανης αυτής φυλής και τους είδαμε να χορεύουν κάνοντας μεγάλα άλματα τον εντυπωσιακό "χορό του κυνηγιού") - σαφάρι παρατηρώντας από κοντά λιοντάρια, ελέφαντες, αντιλόπες, ρινόκερους, ζέβρες, καμηλοπαρδάλεις κ.α με τη μοναδική θέα στις χιονισμένες κορυφές του Kilimantzaro!

Ο Γ.Π. συνεχίζει με τον τρόπο αυτό την παράδοση που έχει δημιουργήσει από πέρυσι τον Απρίλιο ’10 όπου ανέβασε τη σημαία των Special Olympics Hellas στο όρος Άτλας του Μαρόκο, καθώς και τον Ιανουάριο ’11 στη Φιλανδική Λαπωνία. 

maroko2011 3

maroko2011

maroko2011 2

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INTREPID

Intrepid

 

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INTREPID της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner