Σεμινάριο Απεγκλωβισμού FIA

fiaΣήμερα παρόλο που τα αυτοκίνητα αγώνω έχουν γίνει πολύ πιο ασφαλή, υπάρχει η ανάγκη για εξιδικευμένη γνώση απεγκλωβισμού από αυτά, όταν γίνει κάποιο ατύχημα.
Οι γιατροί, οι παραιατρικές μονάδες και ομάδες διάσωσης πρέπει να εχουν ειδικές γνώσεις επέμβασης, στον πολύ μικρό χρόνο που διαθέτουν.

Αν και την ευθύνη του απεγκλωβισμού την εχει ο γιατρός, οι ομάδες που θα τον υποστηρίξουν πρεπει και αυτές να διαθετουν τις ικανότητες,ώστε με συντονισμένες ενέργρειες να απεγκλωβίσουν τον οδηγό η/και συνοδηγό με ασφάλεια, από το κατεστραμμένο αυτοκίνητο.

Δύο μέλη της ΕΟΔ Αττικής συμμετέχουν στο EXTRICATION SEMINAR (σεμιναριο απεγκλωβισμού) που διοργανώνεται από τη FIA* Institute, στο Zlin της Τσεχίας σήμερα 19/3/10. Σκοπός της συμμετοχής μας στο σεμιναριο αυτό, είναι η αποτελεσματικότερη συνεισφορά μας στο θέμα της ασφάλειας  του ραλι ακρόπολις.

Είναι η πρώτη φορά που οργανώνεται ένα τετοιο σεμινάριο, καθώς η ασφάλεια στους αγώνες γίνεται όλο και πιο επιτακτική. 

Τα  μέλη που συμμετεχουν απο την ΕΟΔ Αττικής  είναι ο Αγγελος Ασσαριωτάκης και ο Παππας Νίκος, που είναι και ο γιατρός στο Ράλι Ακρόπολις, υπεύθυνος για τους απεγκλωβισμούς. Η ελληνική αποστολή στελεχώθηκε και απο τον χειρουργό ιατρό κο Γιώργο Χαρμάνη.

*Παγκόσμια ομοσπονδία αγώνων αυτοκινήτου.

 

extrication

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INTREPID

Intrepid

 

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INTREPID της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner