Εκπαιδεύσου σήμερα στον εθελοντισμό!

Στην Ελλάδα έχει διαπιστωθεί ότι υπάρχει διάθεση εθελοντικής προσφοράς και συμμετοχής σε ανθρωπιστικές, αναπτυξιακές, περιβαλλοντικές και άλλες κοινωφελείς δράσεις από ένα πολύ μεγάλο αριθμό πολιτών, αλλά κυρίως νέων. Παρόλα αυτά, οι περισσότεροι εθελοντές έρχονται σε επαφή με εθελοντικές δράσεις χωρίς να έχουν την απαιτούμενη προετοιμασία και γνώση, με αποτέλεσμα να απαιτείται ένας πολύ σημαντικός χρόνος εκπαίδευσης και μύησής τους στις διαδικασίες που ακολουθούν οι Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Το Ελληνικό Κέντρο Προώθησης του Εθελοντισμού anthropos.gr, κατανοώντας την ανάγκη αυτή προχώρησε με την υποστήριξη της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς στη δημιουργία ενός ιστοχώρου, του http://www.e-ethelontis.gr/ .Ο ιστοχώρος αυτός, αποτελεί ένα διαδικτυακό χώρο μάθησης που έχει στόχο να παράσχει εκπαίδευση από απόσταση στα παρακάτω θεματικά αντικείμενα:

  • Ορισμός, δικαιώματα, υποχρεώσεις και οφέλη εθελοντή
  • Οργάνωση, λειτουργία, διάρθρωση, χρηματοδότηση και διαφάνεια των ΜΚΟ
  • Οργάνωση εθελοντικών προγραμμάτων και μελέτη επιτυχημένων περιπτώσεων πρώτες βοήθειες
  • Επιβίωση στη φύση
  • Ομαδική εργασία και ενδυνάμωση ομάδων εργασίας

Οι ευαισθητοποιημένοι πολίτες έχουν την ευκαιρία να εκπαιδευτούν στο σπίτι ή στο χώρο εργασίας τους, οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας έχουν ελεύθερο χρόνο και να είναι έτοιμοι για δράση όταν αποφασίσουν να εμπλακούν σε εθελοντικές πρωτοβουλίες. Η διαδικασία είναι εύκολη, ευχάριστη και απλή και περιλαμβάνει μεθόδους αυτό - αξιολόγησης της γνώσης. Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, παρέχεται από το Ελληνικό Κέντρο Προώθησης του Εθελοντισμού anthropos.gr πιστοποιητικό παρακολούθησης.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο τηλ. 2108838914 και στο e- mail Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INTREPID

Intrepid

 

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INTREPID της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner