Επίδειξη πρώτων βοηθειών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο

UntitledΜετά από αίτημα του ΠΜΣ της Ιατρικής Σχολής Αθηνών, "Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας" η ΕΟΔΑ συμμετείχε σε επίδειξη απεγλωβισμού και χορήγηση εξειδικευμενων Πρώτων Βοηθείων σε τραυματίες τροχαίου ατυχήματος.
Ομάδα 4 διασωστών με πιστοποιημένη γνώση προνοσοκομειακής φροντίδας, συμμετείχαν σε δυο διαφορετικά σενάρια με τραυματίες αυτοκινητιστικού ατυχήματος. Ακολουθήθηκαν οι διεθνεις οδηγίες για την ασφάλεια της σκηνής, των διασωστών και της παροχής προνοσοκομειακής φροντίδας και υποστήριξης τραυματιών σε τροχαίο αυτοκινητιστικό ατύχημα.

Στο 1ο σενάριο απεγλωβίστηκε και ακινητοποιήθηκε τραυματίας χωρίς αισθήσεις με βαριες ΚΕΚ από τη θέση του οδηγού με χρήση σκληρής σανίδας και του χορηγήθηκε πρωτοβάθμια φροντίδα που ήταν αναγκαία για την κατάστασή του.

1 2 3

Στο 2ο σενάριο , τραυματίας με υποψία κάκωσης ΣΣ, ακινητοποιήθηκε με γιλέκο απεγκλωβισμού ΚΕD, και απεγκλωβίστηκε πάνω σε σκληρή σανίδα από το πίσω μέρος του οχήματος τύπου JEEP. Κατά την χορήγηση των πρώτων βοηθειών απαιτήθηκε, μετά από επιδείνωση της κατάστασής του θυματος, να δοθεί βασική ΚΑΡΠΑ με χρήση απινιδιστή!

Κατά την επίδειξη υπήρχε συνεχής ενημέρωση με περιγραφή των κινήσεων της διασωστικής ομάδας και των ενεργειών της , από τον γιατρό της EOΔΑ (γιατρός Rally Acropolis) κο Παππά Νίκο και επιλύθηκαν απορίες των παρευρισκομένων.

5 4 6
7 8  


Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INTREPID

Intrepid

 

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INTREPID της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner