Υποστήριξη ΕΟΔ Σάμου

Η ΕΟΔ Αττικής ανταποκρίθηκε στην έκκληση της ΕΟΔ Σάμου για τη συγκέντρωση ιατροφαρμακευτικού υλικού, με σκοπό την υποστήριξη επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης μεταναστών που εισέρχονται καθημερινά στο νησί.

Στις 12/6/2015 εξαμελές κλιμάκιο της ΕΟΔ Αττικής μετέβη στη Σάμο για την παράδοση ιατροφαρμακευτικού υλικού.

Κατά την τριήμερη παραμονή στο νησί, η ΕΟΔ Αττικής συνόδευσε τον Σύλλογο Αυτοδυτών Σάμου και την ΕΟΔ Σάμου σε αναγνωριστικό περίπλου, με σκοπό τον έλεγχο της βορειοανατολικής ακτογραμμής (ακρωτήριο Πράσου), που αποτελεί το επίκεντρο των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης των εισερχόμενων μεταναστών. Περαιτέρω, η ΕΟΔ Αττικής και Σάμου πραγματοποίησαν κοινή εξάσκηση για την διάσωση θύματος σε κάθετο πεδίο , με διανυκτέρευση στο όρος Καρβούνη και ανταλλαγή τεχνογνωσίας στις πρακτικές διάσωσης. 

Οι ΕΟΔ Αττικής και Σάμου επιβεβαίωσαν την διαρκή συνεργασία και την πρόθεση για την ανάπτυξη κοινών δράσεων στο μέλλον .

Η ΕΟΔ Αττικής ευχαριστεί θερμά το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) και την HellenicSeaways και όλους όσους στήριξαν την προσπάθεια αυτή.

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner