Μάρτιος 2017 - Μήνας Εθελοντικής Αιμοδοσίας ΕΟΔΑ

Blooddonnor 2Πριν χρόνια στις  11 Ιουν 2007, δημιουργήθηκε η Τράπεζα Αίματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής (ΕΟΔΑ), με σκοπό την κάλυψη αίματος στην περίπτωση που ένα μέλος της βρεθεί σε ανάγκη.

 

Από τότε και μέχρι σήμερα αρκετά μέλη, είτε συστηματικά είτε περιστασιακά,  βοήθησαν ώστε να υπάρχει ένα σεβαστό απόθεμα φιαλών αίματος διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή. Με την δωρεά τους βοηθήθηκαν μέχρι σήμερα 15 συνάνθρωποί μας.

Δυστυχώς όμως οι απαιτήσεις τον τελευταίο καιρό αυξήθηκαν σημαντικά με αποτέλεσμα και στην τράπεζα της ΕΟΔΑ, ακολουθώντας δυστυχώς και τη γενική εικόνα και κατάσταση των αποθεμάτων αίματος στην Ελλάδα, να μειωθούν τα αποθέματα δραματικά.


Σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η κατάσταση της τράπεζας αίματος που διατηρούμε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό, έτσι ώστε να έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε το έργο μας και να είμαστε αυτάρκεις, αλλά και να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας όταν παραστεί ανάγκη διοργανώνουμε μήνα αιμοδοσίας για τον Μάρτη.


Όποιο μέλος ή φίλος της ΕΟΔΑ επιθυμεί μπορεί να μας δωρίσει 15’ από τον χρόνο του, να πάει στο τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου που επιθυμεί και να προσφέρει αίμα σημειώνοντας ότι δωρίζει στην «Τράπεζα Αίματος Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής» με αριθμό μητρώου 13868 που διατηρείται στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό.

blooddonor 1

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner