Ζήρεια Cross Country Race 2011

 

Η Αγωνιστική Διάσχιση Ζήρειας είναι ένας ορεινός αγώνας τρεξίματος σε ορειβατικά μονοπάτια και δασικούς δρόμους της Ορεινής Κορινθίας.

Οι απότομες κλίσεις των μονοπατιών, το τεχνικό τερραίν και η διάρκειά τους, κατατάσσουν την Αγωνιστική Διάσχιση Ζήρειας στους απαιτητικούς αγώνες στην Ελλάδα.

Ο αγώνας έχει εκκίνηση και τερματισμό το χωριό Γκούρα Κορινθίας που βρίσκεται στις δυτικές πλαγιές της Ζήρειας και στα 950μ υψόμετρο. Η διαδρομή είναι αρκετά τεχνική και δίνει την ευκαιρία στους αθλητές να αντιμετωπίσουν ένα απαιτητικό τερραίν όλων των ειδών, διανύοντας 38.2χλμ. από τα οποία τα 6.3χλμ. καλύπτονται σε δασικό χωμάτινο δρόμο και ελάχιστα μέτρα άσφαλτο και τα υπόλοιπα 31.9χλμ. πάνω σε σηματοδοτημένο μονοπάτι (πότε δασώδες και πότε αλπικό, πότε κακοτράχαλο και πέτρινο, πότε ανηφορικό ή κατηφορικό και απότομο)  καλύπτοντας θετική υψομετρική διαφορά 2850μ.
Η εκκίνηση δόθηκε στις 8:30 το πρωί της Κυριακής 29 Μαΐου.
Όπως συνήθως θα υπήρχει και κάποια σαρρα που θα ενείχε μεγάλο κίνδυνο για ατύχημα, καθώς και παρατεταμένες ανηφορικές διαδρομές με τις συνήθεις ανάγκες για παροχή συνδρομής!

Δυστυχώς ενω οι αθλητές πλησίαζαν στο μέσο της διαδρομής οι διοργανωτές αναγκάστηκαν να διακόψουν τον αγωνα για λόγους ασφαλείας, καθώς υπήρχε κινδυνος κεραυνών. Η συνδρομή των ομάδων ήταν σημαντική σε αυτή τη φάση, καθώς ενημέρωναν τους αθλητές. Συνολικά 15 διασώστες σε 4 σημεία της διαδρομής παρείχαν βοήθεια στους συμμετέχοντες.

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

blood Donor

AlertW

112 logo eng

amber banner