24ωρος καταδυτικός μαραθώνιος για «ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ»

marathonhΜε μεγάλη επιτυχία έληξε το Σαββατοκύριακο , 23-24 Ιουνίου 2007 στην παραλία του Αστέρα Βουλιαγμένης ο 1ος καταδυτικός μαραθώνιος στην Ελλάδα, με σκοπό, την οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου "ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ".
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης κλήθηκε να καλύψει τον αγώνα αυτό, διασφαλίζοντας στο ακέραιο την ασφάλεια των δυτών μέσα και έξω από το νερό.
Σε συνεχη βάση, κλιμάκιο εθελοντών του Τμήματος Υγρού Στοιχείου της ΕΟΔ Αττικής, φρόντιζαν για την ασφαλή διεξαγωγή της εκδήλωσης πάντα υπό τις οδηγίες και την επίβλεψη της οργανωτικής επιτροπής.
Με πρότυπο παρόμοιους μαραθωνίους που πραγματοποιούνται στο εξωτερικό, εκατοντάδες αυτοδύτες καταδύονταν για 24 συνεχόμενες ώρες, καλύπτοντας μία υποβρύχια διαδρομή - έκπληξη, διάρκειας περίπου 30 λεπτών. Ταυτόχρονα, οι μικροί αλλά και μεγάλοι επισκέπτες της παραλίας είχαν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σε ποικίλες ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δραστηριότητες εντός και εκτός νερού (κατασκευές από άμμο, κατάδυση για αρχάριους, ποδόσφαιρο με βατραχοπέδιλα κ.α.), οι οποίες βρίσκονταν σε εξέλιξη από νωρίς το πρωί έως αργά το βράδυ του Σαββάτου.

gx1wxwoj-ebac500f83ff4dcc336c0493973ad5a0

gx26abw0-ebac500f83ff4dcc336c0493973ad5a0

img 0094 edit

kataditikos1

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INTREPID

Intrepid

 

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INTREPID της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner