Ολοκληρώθηκε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ΙστιοπλοΪας ατόμων με Αναπηρία

Φινάλε στο παγκόσμιο με χάλκινο μετάλλιο για την Ελλάδα
Το παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας για αθλητές με αναπηρία , ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα στο Φάληρο με την Ελλάδα να κατακτά τελικά το χάλκινο μετάλλιο στη κατηγορία SONAR με τους Βασίλη Χριστοφόρου , Αργύρη Νοτάρογλου και Θοδωρή Αλεξά (β.24).

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι ιστιοπλόοι μας έχασαν την ευκαιρία να κερδίσουν τουλάχιστον το ασημένιο μετάλλιο ,αφού βρίσκονταν στην πρώτη θέση της γενικής κατάταξης μετά τους αγώνες του Σαββάτου και όλα πήγαν ανάποδα στη τελευταία 8η κούρσα που τερμάτισαν στην 8η θέση , δίδοντας την ευκαιρία στους Γερμανούς αφενός και στους Ισραηλινούς αφετέρου, να κατακτήσουν το χρυσό και ασημένιο μετάλλιο αντιστοίχως με ελάχιστη διαφορά βαθμών αλλά εξ αιτίας και της αδικαιολόγητης κίτρινης κάρτας που δέχτηκαν από τους κριτές, με αποτέλεσμα να ξαναρχίσουν από την αρχή την κούρσα με φυσική συνέπεια να μείνουν πίσω χάνοντας μοναδική ευκαιρία να κατακτήσουν τη 2η θέση.
Ανεξάρτητα με την απώλεια του χρυσού και ασημένιου μεταλλίου, οι Έλληνες ιστιοπλόοι μας έκαναν μεγάλη εμφάνιση σε αυτό το παγκόσμιο πρωτάθλημα κόντρα σε παγκόσμιους πρωταθλητές και ολυμπιονίκες κατακτώντας σε αυτόν τον θεσμό, για πρώτη φορά στην ιστορία της ελληνικής ιστιοπλοΐας ΑμεΑ, ένα παγκόσμιο μετάλλιο. Παράλληλα, η χώρα μας διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία αυτό το τόσο ενδιαφέρον πρωτάθλημα και οι διοργανωτές απέσπασαν τα συγχαρητήρια των ξένων αποστολών.
Πρωταθλητές κόσμου αναδείχτηκαν οι Γερμανοί Jens Kroker-Robert Prem- Siggy Mainka με 21 βαθμούς ποινής. Το ασημένιο μετάλλιο πήραν οι Ισραηλινοί Kohen Dror-Efrati Arnon-Ben Vexler με 23 β.
Στη κατηγορία 2,4 mp το χρυσό μετάλλιο κέρδισε ο Ολλανδός Thery Schmitter με β. 15 ,το ασημένιο ο Γερμανός Heiko Kroeger με 24 β και το χάλκινο η Αγγλίδα Helena Lukas με 28 β. Οι έλληνες ιστιοπλόοι πήραν τις εξής θέσεις : 11ος (β.76) Γ. Δεληκούρας, , 19ος (β.122),Ν. Ευσταθιάδης ,20ος (β124), Ν.Πατεράκης, 27ος (β.171) Κ. Τσατσάκης.
Στη κατηγορία SKUD-18, πρωταθλητές κόσμου αναδείχτηκαν οι Άγγλοι Rick Ham-Nikki Birrel με 12 βαθμούς ποινής.

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner