Ράλλυ Ακρόπολις 2013

LogoRoGΤο Ράλλυ Ακρόπολις 2013 τήρησε την παράδοση που το θέλει τον σκληρότερο αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλλυ. Έπειτα από τρεις ημέρες σκληρής μάχης στα  βουνά της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου, 36 πληρώματα κατάφεραν να επιστρέψουν στο Λουτράκι, έπειτα από την απόλυτη μάχη με το χρονόμετρο και τα γνωστά... αφιλόξενα ελληνικά χώματα.

Παράλληλα με τον «Αγώνα των Θεών» της οδήγησης που προσέφεραν μοναδικό θέαμα, 25 ειδικά εκπαιδευμένοι εθελοντές διασώστες της ομάδας μας, ΕΟΔ Αττικής, σε πλήρη συνεργασία και επικοινωνία με την διοργάνωση βρίσκονταν σε καίρια σημεία των ειδικών διαδρομών (SS) πανέτοιμοι για να προσφέρουν τις διασωστικές (RESCUE) ικανότητες τους όταν και εφόσον κρινόταν απαραίτητο από την αλυτάρχη του αγώνα.

1 2 3

Για την ιστορία, για το 2013 ταχύτερος αλλά και πλέον αξιόπιστος συνδυασμός αποδείχθηκε αυτός των Jari-Matti Latvala - Miikka Anttila με το VW Polo R WRC. Οι Φινλανδοί κατάφεραν να σημειώσουν στον 6ο γύρο του Πρωταθλήματος WRC 2013 την πρώτη τους φετινή νίκη, η οποία είναι και η πρώτη τους με τα χρώματα της VW, ενώ αυτή είναι η όγδοη φορά που το πλήρωμα ανεβαίνει στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου. Ευχαριστούμε όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και παράγοντες, την Πυροσβεστική Υπηρεσία (ΕΜΑΚ) για την συνεκπαίδευση στον απεγκλωβισμό από όχημα, και τους εθελοντές της ομάδας μας που «πήρανε τα βουνά» για ένα τριήμερο γεμάτο θέαμα και πολλή σκόνη.

 4 5 6
Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner