Επιχειρήσεις Ερευνας ΕΟΔΑ

Δυο συμβαντα στην Ευβοια , για τον εντοπισμο αγνοουμενων 86χρονου στην Αιδηψο και 50χρονου στα Καψαλα Στύρων

 

Το πρωί σήμερα Πέμπτη 17/6/2010 στις 10:00 π.μ., το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής, ενημερώθηκε από μέλος του ότι αγνοείτε 86χρονος άνδρας στην Αιδηψό Ευβοίας. Μετά από συνεννόηση με τον διοικητή της αστυνομικής διεύθυνσης Αιδηψού και την αποδοχή της βοήθειας που μπορεί να προσφέρει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής, κινητοποιήθηκε η ομάδα και στις 12:30 αναχώρησε κλιμάκιο δεκατριών (13) ατόμων συνοδευόμενο από δύο (2) εκπαιδευμένους σκύλους και πιστοποιημένους στην έρευνα και διάσωση, με πλήρη εξοπλισμό.

Στις 14:00 και ενώ το Κέντρο Επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής ήταν σε επαφή για ενημέρωση με τον Θάλαμο Επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας ενημερώθηκε για δεύτερο αγνοούμενο στα Κάψαλα Στύρων. Αμέσως ήρθε σε επαφή με τον υπεύθυνο επιχείρησης της αστυνομίας Ταξίαρχο κο Αντζά Β. ο οποίος ζήτησε την συνδρομή της ΕΟΔ Αττικής εφόσον μπορούσε να συνδράμει στην ερεύνα και διάσωσης μιας και επιχειρούσε ήδη στην Αιδηψό.

Στις 16:45 αναχώρησε κλιμάκιο δώδεκα (12) διασωστών συνοδεία δύο (2) επιπλέον σκύλων εκπαιδευμένων και πιστοποιημένων στην έρευνα και διάσωση και δύο (2) γιατρών με μεγάλη εμπειρία στην επείγουσα προνοσοκομειακή ιατρική για να συνδράμουν στην έρευνα του αγνοούμενου. Ενώ το κλιμάκιο είχε φτάσει στην Αγία Μαρίνα και περίμενε να επιβιβαστεί στο ferry boat για Στύρα δέχτηκες τηλέφωνο στις 17:53 από τον υπεύθυνο επιχείρησης της αστυνομίας ότι ο αγνοούμενος βρέθηκε από ελικόπτερο που διεξήγαγε έρευνες.

Η έρευνα συνεχίζετε στην ευρύτερη περιοχή της Αιδηψού, ενώ το κλιμάκιο που θα επιχειρούσε στα Κάψαλα επιστρέφει την βάση περιμένοντας ενημέρωση για την συνδρομή του στο περιστατικό της Βόρειας Ευβοίας.

Ενήμεροι για όλες τις κινήσεις της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής είναι ο θάλαμος επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, οι κατά τόπους αστυνομικές και λιμενικές αρχές όπως επίσης και ο υπεύθυνος πολιτικής προστασίας της νομαρχίας Ευβοίας.

 

 

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner