Ερευνα για αγνοούμενο ψαρά στο Τολό

Image.ashx ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επιχείρηση ερευνας στο ΤΟΛΟ ΑΡΓΟΛΙΔΟΣ

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό 31χρονου ψαρά, που αγνοείται από το απόγευμα 03/02/2011 στη θαλάσσια περιοχή όρμου Βουρλιάς Τολού, από όπου είχε ξεκινήσει με το καΐκι του για ψάρεμα. Το καΐκι εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Λιγονερίου Σπετσών.
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής ενημερώθηκε από μέλος της για έρευνες που διεξάγονται στην ευρύτερη του Αργολικού κόλπου για τον εντοπισμό αγνοούμενου ψαρά. Αμέσως το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΟΔ Αττικής ήρθε σε επαφή με το Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ), τον Θάλαμο επιχειρήσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, το λιμεναρχείο Τολού ώστε να θέση διαθεσιμότητα στην διεξαγωγή των ερευνών. Επίσης ενημέρωσε τα τοπικά παρατήματα της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αργολίδος και Αχαΐας.
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής ειδοποιήθηκε από το λιμεναρχείο Τολού την Παρασκευή 04/02/2011 στις 8:00πμ να συνδράμει στις έρευνες. 12μελές κλιμάκιο της Ε.Ο.Δ. Αττικής φτάνει στην περιοχή και ενεργεί παράκτιες έρευνες από την περιοχή Σαλάντι έως Θύνι με έξι ομάδες έως τις 19:00 κάτω από εντολές επικεφαλή αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος Τολού.

Το Σαββάτο 05/02/2011 η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής μεταβαίνει εκ νέου στην περιοχή με 14μελές κλιμάκιο και κάτω από τις εντολές του λιμεναρχείου Πόρτο Χελίου ερευνώνται οι ευρύτερες περιοχές της λιμνοθάλασσας Πόρτο Χελίου, η περιοχή Χινίτσα και η περιοχή Κόστα.
Στο Δρέπανο την ίδια ημέρα το μεσημέρι την οικογένεια επισκεύτηκε η ψυχολόγος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής η οποία έκατσε μαζί τους τουλάχιστον τρείς ώρες. Παρασχέθηκε ψυχολογική υποστήριξη στην οικογένεια και ιδιαιτέρως στην 23χρονη αδελφή του αγνοούμενου, όπως επίσης και καθοδήγηση στο ευρύτερο οικογενειακό και φιλικό περιβάλλον της οικογένειας.

 

Ενημέρωση κατα την διάρκεια της επιχείρησης

Άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός 31χρονου, που αγνοείται από 03/02/2011 στη θαλάσσια περιοχή όρμου Βουρλιάς Τολού, από όπου είχε ξεκινήσει με τη λέμβο του για ψάρεμα. Στις έρευνες εκτος απο ατομα του λιμενικου, συμμετέχουν μέλη της ΕΟΔ Αργολίδας και ΕΟΔ Αττικής.

03/02/2011 Μετά από ενέργειες του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης, σε συνεργασία με τις τοπικές Λιμενικές Αρχές, εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Λιγονερίου Σπετσών το σκάφος χωρίς τον επιβαίνοντα.

05/02/2011

18:30 Μετα απο ολοήμερη έρευνα στην περιοχή ολοκληρώθηκε χωρις αποτέλεσμα η συμμετχοχή της ΕΟΔ Αττικής στις ερευνες

08:20 άφιξη 14 μελών στην περιοχή πόρτο Χελιού για ενημέρωση απο τις Λιμενικές αρχες για τις νέες περιοχές έρευνας.

05:30 Δεύτερο κλιμάκιο της ΕΟΔ Αττικής μεταβαίνει στο Τολό. Θα συνεχίσουν τις έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοουμένου ψαρά. Συνολικά μεταβαίνουν αυτη την ώρα 14 άτομα.

04/02/2011

19:00 Oι ερευνες απο το κλιμακιο της ΕΟΔ εχουν διακοπει λογω σκότους. 12 μέλη ερεύνησαν τις ακτές, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Θα συνεχίσουν με το πρωτο φως της ημερας.

15:00 Διενεργειται απο τα μέλη της ΕΟΔΑ παρακτια ερευνα στην περιοχη που ορίστηκε απο τον επικεφαλή αξιωματικό του ΛΣ

12:00 Το πρώτοι κλιμάκιο της ΕΟΔ Αττικής μεταβαίνει στο χωρο ερευνών.

09:10 Η ΕΟΔ Αττικής εχει κινητοποιηθεί και ετοιμάζεται να αποσταλει κλιμάκιο στην περιοχή Ορμου Βουρλιά όπου συνεχίζονται οι έρευνες του λιμενικού για την ανεύρεση του αγνοουμένου ψαρά. Απο το Λιμενικό ζητήθηκε η συνδρομή της ΕΟΔΑ προκειμένου να ερευνηθεί η περιοχή.

6261

 

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner