Έρευνα για 2 αγνοούμενους ορειβάτες στην Βόρεια Πάρνηθα

Η Ε.Ο.Δ. Αττικής στις 05 Φεβρουαρίου 2007 συμμετείχε στην έρευνα για τον εντοπισμό, 2 αγνοουμένων ορειβατών στην Βόρεια πλευρά της Πάρνηθας.
Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν από την προηγούμενη νύχτα, με χιονόπτωση και ομίχλη, η οποία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες αποτελούσε εμπόδιο στις έρευνες από αέρος οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Γύρω στις 17:15 τελικά και αφού ο καιρός ευνόησε τις έρευνες εντοπίστηκαν οι 2 αγνοούμενοι ορειβάτες, σε καλή κατάσταση αφενός αλλά εξαντλξμένοι από την ολονύχτια περιπέτειά τους.
Στο σημείο που υπέδειξε το ελικόπτερο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετέβησαν η 1η ΕΜΑΚ καθώς και ένα τετραμελές κλιμάκιο της Ε.Ο.Δ. προκειμένου να παράσχουν τις Α' Βοήθειες, εάν αυτό κρινόταν απαραίτητο και να οδηγήσουν με ασφάλεια τους 2 ορειβάτες σε ένα σημείο προσβάσιμο για τον τζίπ της Πυροσβεστικής που τελικά τους παρέλαβε.

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INTREPID

Intrepid

 

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INTREPID της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner