Η ΕΟΔ Αττικής στον πύρινο εφιάλτη της ΒΑ Αττικής

Από τις πρώτες ώρες του πύρινου εφιάλτη και πριν επίσημα ζητηθεί από τον περιφερειάρχη η συνδρομή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής, αυτή επιχειρούσε με κατάλληλα επανδρωμένα κλιμάκια σε 24ωρη βάση, για τον περιορισμό της περιβαλλοντικής καταστροφής από τις μεγάλες πυρκαγιές στη ΒΑ Αττική.

564546345

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής επιχείρησε με την εμπλοκή 45 συνολικά μελών του τομέα Μαζικών Καταστροφών, την συνδρομή 6μελούς κλιμακίου από την Μαγνησία και 10μελούς κλιμακίου από την Θεσσαλονίκη, με εξοπλησμένα οχήματα 4Χ4, ενός πλήρως εξοπλισμένου ασθενοφόρου, ενός πυροσβεστικού οχήματος, ενός ειδικού οχήματος απεγκλωβισμού ατόμων και σε πλήρη ετοιμότητα και επικοινωνία με το κινητό κέντρο επιχειρήσεων ?ΕΡΜΗΣ??.
Η Ε.Ο.Δ. είχε θέσει σε γενική επιφυλακή όλα τα παραρτήματα σε πανελλαδική κλίμακα και παρείχε βοήθεια στις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Ποιο συγκεκριμένα η βοήθεια εστιάστηκε στην εκκένωση σπιτιών, την βοήθεια ατόμων με ειδικές ανάγκες, την πυρόσβεση, την επιτήρηση της ζώνη μεταξύ καμένου και άκαυτου για πιθανές αναζωπυρώσεις.
Από την Πολεμική Αεροπορία ζητήθηκε η συνδρομή πλωτού μέσου στην περιοχή του Σχοινιά για τη διάσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους  όταν αποσπάστηκε ο αριστερός πλωτήρας κατά τη διάρκεια υδροληψίας.

Η συνεργασία των κλιμακίων της Ε.Ο.Δ. με την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και με τις άλλες εθελοντικές οργανώσεις ήταν άψογή και είχε θετικά αποτελέσματα στις περιοχές που επιχείρησαν όπως στον Άγιο Στέφανο, Σταμάτα, 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης, Καλλιτεχνούπολη, πλαγιά λατομείων Διονύσου,  Άνω Βουτζά, Πικέρμι.


Χρονικο - Πυρκαγιές στην Ανατολική Αττική - Συνεχής ενημέρωση
Η ΕΟΔ Αττικης απο τις πρωτες ωρες επιχειρει με κλιμακια για την εκκενωση σπιτιων, πυροσβεση, παρέχοντας συνδρομή στις δυνάμεις πυρόσβεσης και επιτηρώντας τη ζώνη μεταξυ καμένου και άκαυτου.

Η ΕΟΔ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ

24/8/09 23:15 Το κλιμακιο της ΕΟΔ Αττικης αποσυρεται απο τις περιοχες που τους ειχαν υποδειξει η ΠΥ προς ξεκουραση.

24/8/09 22:50 Το κλιμακιο της ΕΟΔ Θεσσαλονικης αποσυρεται απο την περιοχη που επιχειρουσαν με την ΕΟΔ Αττικης και Βολου για ξεκουραση.

24/8/09 17:30 Τις δυνάμεις των εθελοντών της ΕΟΔ Αττικής ενισχύουν εκτος απο τους συναδέλφους της ΕΟΔ Θεσσαλονίκης και οι συνάδελφοι της ΕΟΔ Μαγνησίας με 4 οχήματα με εξοπλισμο δασοπυροσβεσης.

24/8/09 12:35 Ενημερωση και ερωτηση απο την ΠΑ προς το κεντρο επιχειρησεων της ΕΟΔ Θεσσαλονικης για συνδρομη με πλωτο μεσο στην περιοχη του Σχοινια για την Διασωση  πυροσβεστικού αεροσκάφους οπου αποσπάστηκε ο αριστερός πλωτήρας κατά τη διάρκεια υδροληψίας.

24/8/09 12:30 Ολες οι δυνάμεις της ΕΟΔ κατευθύνονται προς το Πικέρμι για να αντιμετωπίσουν τις αναζωπυρώσεις.

24/8/09 09:30 Η ΕΟΔΑττικής συνδράμει στην πυρόσβεση στην περιοχή της Καλλιτεχνούπολης. Προς ενίσχυση των δυνάμεων αναμένονται οι συνάδελφοι απο τη Θεσσαλονίκη με ένα πυροσβεστικό όχημα και ένα ασθενοφόρο.

24/8/09 07:30 - Συντάσσεται νεο κλιμάκιο και ενσωματώνεται με το κλιμακιο που καταφθάνει απο στιγμη σε στιγμη απο την Θεσσαλονίκη. Στο κλιμακιο αυτο θα υπαρχει ασθενοφόρο με ομαδα πρώτων βοηθειών καθως και πυροσβεστικό οχημα

24/8/09 00:30 - Οι δυνάμεις της ΕΟΔ συνεχίζουν να επιχειρούν.

23/08/09 21:45 - Συντάσσεται λιγομελες κλιμάκιο απο την ΕΟΔ Θεσσαλονίκης για ενίσχυση της ΕΟΔ Αττικής.

23/08/09 21:00 - Η ΕΟΔ Αττικής δρα αυτη τη στιγμη στις πλαγιες στα λατομεία Διονύσου.

23/08/09 15:00 - Σε ετοιμότητα  το επόμενο κλιμάκιο της ΕΟΔΑ. Ετοιμάζονται να επιχειρήσουν μόλις λάβουν οδηγίες.

23/08/09 14:00 - Ολοκληρώθηκε το εργο της ΕΟΔΑττικής στο 414 στρατιωτικό νοσοκομείο. Το σημείο δεν απειλείται πλέον και αφιχθησαν ενισχυσεις απο δυνάμεις του στρατού

23/08/09 11:00 - Το κλιμάκιο συνδραμει στην προστασια του 414 στρατιωτικου νοσοκομείου στην Πεντελη.

23/08/09 10:30 - Συνεχίζεται η κινητοποίηση των μελών της ΕΟΔΑττικής για παροχή συνδρομης στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών που πλήττουν την Αττική

23/08/09 10:00 - Δευτερο 10 μελές κλιμάκιο επιχειρεί στην περιοχή των πυρκαγιών.

22/08/09 18:30 - 15μελές κλιμάκιο της ΕΟΔ Αττικής έδρασε όλη νυκτα στην περιοχή του Αγίου Στεφάνου παρέχοντας βοήθεια στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

Κλιμάκιο της ΕΟΔ Αττικης με εντολή του περιφερειάρχη, επιχειρεί στην περιοχή της Σταματας και Αγ. Στεφάνου αυτην την στιγμή! Σύντομα περισσότερα νεα..Η συνδρομή της ομάδας έγινε με υποδείξεις της εκεί αρχής και άλλων εθελοντικών οργανώσεων, εκκενώνοντας σπίτια, παρέχοντας συνδρομή στις δυνάμεις πυρόσβεσης και επιτηρώντας τη ζώνη μεταξυ καμένου και άκαυτου.

 

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner