Έρευνα για αγνοούμενο κυνηγό στην περιοχή του Ελικώνα.

Για το  περιστατικό  του αγνοουμένου κυνηγού στον Ελικώνα, η ΕΟΔ Αττικής ενημερώθηκε την Κυριακή 7 Ιανουαρίου το πρωί.

Αμέσως αναχώρησε ενδεκαμελές κλιμάκιο, το οποίο αφού έφτασε στην περιοχή χωρίστηκε σε δύο ομάδες και ξεκίνησε τις έρευνες, που διακόπηκαν στις 23:30 για να συνεχιστούν την επόμενη ημέρα.
Τη Δευτέρα τετραμελής ομάδα ξεκίνησε έρευνες σε συγκεκριμένο σημείο που είχε υποδείξει ο υπεύθυνος Αστυνομικός Διευθυντής και ύστερα από αναρρίχηση σε βράχια, βρέθηκε μπροστά σε έναν κρατήρα διαμέτρου 3,5 μέτρων και βάθους 1,80μ, φανερό αποτέλεσμα καθίζησης του εδάφους.
Ο εντοπισμός του άτυχου κυνηγού έγινε ύστερα από κάθοδο στον κρατήρα μελών των ΕΟΔ Αττικής και Βοιωτίας και με τη βοήθεια ανιχνευτή μετάλλων που διέθετε άλλη ομάδα διάσωσης, ο οποίος εντόπισε το σίδερο στην αρβύλα του θύματος.
Η ανάσυρση απαίτησε πολύωρες προσπάθειες και μεταφορά υλικού από τους υπόλοιπους φορείς που συμμετείχαν στην επιχείρηση. Η τοποθέτηση υποστυλωμάτων ήταν απαραίτητη, αφού ο κίνδυνος μιας νέας καθίζησης ήταν ορατός. Η ανάσυρση της σωρού ολοκληρώθηκε στις 22:10, οπότε και ξεκίνησε η μεταφορά του θύματος με φορείο. Η σωρός μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Λειβαδιάς, και εν συνεχεια στο νεκροτομείο.Κατα την διάρκεια του περιστατικού η ομάδα Σπηλαιοδιασωσης ήταν σε πληρη ετοιμότητα, για άμεση κινητοποίηση σε περίπτωση που χρειαζόταν ενισχυσεις η ΕΟΔ Αττικής.

dscn3209

dscn3223

dscn3253

dscn3258

dscn3287

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INTREPID

Intrepid

 

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INTREPID της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner