Αγνούμενος ορειβάτης στον Ολυμπο

erevna2Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση για τον εντοπισμό 53χρονου άνδρα από τη Μεγάλη Βρετανία, ο οποίος αγνοείται από την Κυριακή το απόγευμα. Ο 53χρονος ήταν να επιστρέψει χθες από την ανάβαση του στον Όλυμπο, αλλά δεν έδωσε σημεία ζωής, με αποτέλεσμα ένας φίλος του να αρχίσει να τον αναζητά. Οι έρευνες

εχουν αρχίσει με 14 διασώστες ενω απο σήμερα θα επιχειρήσουν και μια ομάδα με 2 σκύλους απο ΕΟΔ Αττικής.

Νέα ενημέρωση 17:35

Έχει εντοπιστεί ένα ορειβατικό σακίδιο και εξοπλισμός σε απόκρημνη περιοχή κοντά στη θέση "Κόκα" και αυτή τη στιγμή καταρριχόνται οι διασώστες για να ερευνήσουν την περιοχή

Νέα ενημέρωση 18:48
Άκαρπες μέχρι αυτή τη στιγμή οι έρευνες για τον εντοπισμό του αγνοούμενου.
Οι προσπάθεια συνεχίζεται κατά μήκος του μονοπατιού από τη θέση Γκορτσιά μέχρι τη θέση Πετρόστρουγκα. Εάν δεν υπάρξει κάποιο αποτέλεσμα σήμερα, αύριο με το πρώτο φως θα συνεχιστούν οι έρευνες με τη συνδρομή 2 διασωστικών σκύλων της ΕΟΔ από την Αθήνα.

Νέα ενημέρωση 29/5/2012 10:09
Ξεκίνησαν εκ νέου οι έρευνες από το πρωι. Συνολικά συμμετέχουν διασώστες της Π.Υ., της 2ης ΕΜΑΚ, της Αστυνομίας και της ΕΟΔ με συνολικά 6 σκύλους.

Νέα ενημέρωση 29/5/2012 14:59

Στις 14:42 σήμερα, ενημερώθηκε το κέντρο επιχειρήσεων της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ότι ο αγνοούμενος Βρετανός επέστρεψε μόνος του στο ξενοδοχείο όπου διέμενε και για αδιευκρίνιστους λόγους δεν είχε δώσε σημεία ζωής για 1,5 μέρα. Η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από τις αστυνομικές αρχές Λιτοχώρου και δόθηκε εντολή σε όλα τα σωστικά συνεργεία να επιστρέψουν στη βάση τους.

 Αξίζει να σημειωθεί ότι η κινητοποίηση που έγινε ήταν πολύ μεγάλη και σε αυτήν συμμετείχαν άνδρες της Π.Υ., της 2ης ΕΜΑκ με διασωστικό σκύλο, άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. με 2 σκύλους και 23 μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης με 2 διασωστικά σκυλιά που ήρθαν ειδικά για το σκοπό αυτό από την Αθήνα.

 

 

 

 

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner