Αγνοούμενος στην Αθηνών Σουνίου

18/12/13, η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής, ενημερώθηκε από το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (Ε.Κ.Σ.Ε.Δ.) για Ι.Χ. επιβατηγό όχημα, το οποίο είχε εκτραπεί της πορείας του από το οδόστρωμα σε βραχώδη περιοχή στο 56ο χιλιόμετρο της παραλιακής λεωφόρου Αθηνών – Σουνίου και κατέληξε σε δύσβατη περιοχή, πάνω στα βράχια, πλησίον της θάλασσας.


Η Ομάδα μας κινητοποιήθηκε άμεσα και διενέργησε παράκτια έρευνα στην περιοχή για τον εντοπισμό του αγνοούμενου οδηγού καθώς και έρευνα με φουσκωτό σκάφος, καλύπτοντας την θαλάσσια περιοχή μεταξύ των νήσων Πάτροκλος και Αρσίδας και την αντίστοιχη ακτογραμμή. Στην επιχείρηση συμμετείχαν πλωτό σκάφος του Λιμενικού, ομάδα των Μ.Υ.Α. και οχήματα με άνδρες της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛ.ΑΣ) και του Λιμενικού.
Καθόλη την διάρκεια της επιχείρησης υπήρξε συνεργασία με το Ε.Κ.Σ.Ε.Δ., το πλωτό του Λιμενικού, την Μ.Υ.Α. και τον λιμενάρχη Παλαιάς Φώκαιας χωρίς όμως να εντοπισθεί ο αγνοούμενος οδηγός. Δελτίο Τύπου ΕΚΣΕΔ: "Συνδρομή σε έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. προς εντοπισμό αγνοούμενου στη περιοχή Π. Φώκαιας" http://www.hcg.gr/node/6549
Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INTREPID

Intrepid

 

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INTREPID της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner