Έρευνα αγνοούμενου, Ψαχνά Ευβοίας

Το Σάββατο 7 Μαρτίου η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής πραγματοποίησε νέα επιχείρηση έρευνας για τον εντοπισμό του 87χρονου κυνηγού στο χωριό Κοντοδεσπότι στα Ψαχνά Ευβοίας.

Η ομάδα καθ`  όλη τη διάρκεια της εβδομάδας βρισκόταν σε διαρκή επικοινωνία με τους συγγενείς του άτυχου κυνηγού, ώστε να υπάρχει ενημέρωση για τις έρευνες που διεξάγονταν στο χωριό.

Η ομάδα επιχείρησε το Σάββατο το πρωί με 16 μέλη διεξάγοντας έρευνες σε 2 διαφορετικά σημεία της περιοχής, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις πληροφορίες από τους συγγενείς, τους κυνηγούς της περιοχής αλλά και τις κρατικές αρχές.

Ύστερα από περίπου μιάμιση ώρα ερευνών, κλιμάκιο της ομάδας εντόπισε τον άτυχο κυνηγό μέσα σε ένα πηγάδι. Άμεσα ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και οι άνδρες της ΠΥ Χαλκίδας που βρίσκονταν στο χωριό. Οι Αρχές κάλεσαν την 7η ΕΜΑΚ ώστε να αναλάβει τη διαδικασία ανάσυρσης από το πηγάδι.

Τρία μέλη της ομάδας παρέμειναν στο σημείο, ώστε να προσφέρουν βοήθεια στο έργο της ΕΜΑΚ.

Ευχαριστούμε το προσωπικό του Αστυνομικού Σταθμού Ψαχνών, της ΠΥ Χαλκίδας και της 7ης ΕΜΑΚ και ιδιαίτερα τον Επιπυραγό κ. Παπασταμούλη (7η ΕΜΑΚ) για την άριστη συνεργασία.

Επιτροπή Σχεδιασμού και Επιχειρήσεων

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INTREPID

Intrepid

 

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INTREPID της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner