Εξάσκηση Χερσαίου Τομέα

Το Σάββατο 4/12/10 πραγματοποιήθηκε μια δραστηριότητα του Χερσαίου Τομέα της Ε.Ο.Δ.Α. στα πλαίσια του προγράμματος Εξασκήσεων-Επαναλήψεων των γνώσεων των μελών.Η δραστηριότητα ξεκίνησε στις 8 το πρωι και τελείωσε γυρω στις 3 το μεσημέρι.


Συγκεκριμένα:
Η όλη δραστηριότητα και το προγραμμα βασίστηκε πανω στις ελάχιστες γνώσεις που πρέπει να έχουν τα μέλη κάθε βαθμίδας.
Τα μέλη που βρίσκονται στην 3η βαθμίδα εξασκήθηκαν στους Κομπους που χρησιμοποιούνται στην διάσωση, στις Βασικές Πρώτες Βοήθειες, στη Χρήση Ασυρμάτου καθώς και στη χρήση και μεταφορά φορείου σε πεδίο μικρής κλίσης.Ειχαν χωριστεί σε 2 ομάδες οι οποίες "δούλευαν" ταυτόχρονα σε διαφορετικά πεδία εργασίας. Δόθηκε η δυνατότητα να κάνουν και ενα ραπελ περίπου 20μ για μια πρώτη γνωριμία και εκπαίδευση στη κατάβαση σε σκοίνί.
Σε κοντινή απόσταση και σε πεδίο μεσαίας κλίσης μέλη της 4ης βαθμίδας εκαναν επανάληψη στις τεχνικές μονού σκοινιού, δηλαδή κατάβαση, ανάβαση καθώς και εναλλαγή απο κατάβαση σε ανάβαση καθώς και στο στήσιμο και λειτουργία των γραμμών διάσωσης (κύρια και εφεδρική). Εξάσκηση στο τρόπο εναλλαγής τους απο κατάβαση σε ανάβαση. Εγινε πρακτική με φορείο τύπου Sked.
Στο τελευταίο κομμάτι της δραστηριότητας τα μέλη της 3ης βαθμίδας παρακολούθησαν μια μινι ασκηση διασωσης σε πεδίο μεσαίας κλίσης ώστε να πάρουν τις πρώτες εικόνες για τη φιλοσοφία και τις τεχνικές που απαιτούνται. Έπειτα ολες οι ομάδες μετέφεραν τα φορεία (γεμάτα με τον εξοπλισμό) απο το πεδίο εξάσκησης μέχρι το σημείο αναχώρησης(πορεία 30λεπτων)μεσα απο δασικό δρόμο και κάποιες φορές απο δάσος.

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner