Εκπαίδευση μελών ΕΟΔ ΑΤΤΙΚΗΣ

To Σαββατοκύριακο 9 και 10/5/2010 η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής εκπαίδευσε τα νέα μέλη της, και οσονούπω διασώστες.
Με διαδραστικό τρόπο διδασκαλίας και πρακτικής εφαρμογής από έμπειρους εκπαιδευτές στα αντικείμενα, οι νέοι φίλοι μας γνώρισαν τεχνικές ανάβασης και κατάβασης σε κάθετο πεδίο, τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην ασφάλεια του διασώστη και στην ορεινή διάσωση. Σε ελεγχόμενο πεδίο έγιναν επίσης επιδείξεις για την αυτοδιάσωση και αναφέρθηκαν αρχές πιο εξειδικευμένης διάσωσης.


Η επόμενη μέρα αφορούσε την διάσωση από κτίριο που είχε πληγεί από σεισμό. Στην πρώτη εισαγωγή σε τέτοιου είδους περιβάλλοντα αφιερώθηκε χρόνος για την κατανόηση του γενικού πλάνου μιας επιχείρησης διάσωσης, των μέσων ατομικής προστασίας και παρουσιάστηκαν ορισμένοι από τους διεθνής κανόνες για την ανταπόκριση ομάδων αντιμετώπισης καταστροφών. Στο πρακτικό μέρος της εκπαίδευσης έγινε κατανοητό πόσο δύσκολη είναι μια επιχείρηση διάσωσης σε ένα περιβάλλον το οποίο έχει καταστραφεί ολοσκαιρώς και πόσο σημαντική είναι η προστασία του ατόμου που προσφέρεται να βοηθήσει. Πιο συγκεκριμένα, η κίνηση στο δύσβατο περιβάλλον, η μεταφορά αντικειμένων και το μαρκάρισμα της περιοχής δράσης ήταν οι κεντρικοί άξονες εκπαίδευσης ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία και η ασφάλεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων σε ένα παρόμοιο γεγονός.

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INTREPID

Intrepid

 

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INTREPID της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner