Εξάσκηση ειδικότητας Φαραγγοδιάσωσης

1Κατάβαση του φαραγγιού Ίναχος με σκοπό την ενδυνάμωση σχέσεων των μελών της ομάδας, εξάσκησης των τεχνικών και γνωριμίας με το φαράγγι.

16/6/13: Πρωινό εγερτήριο για 8 μέλη της ΕΟΔ Αττικής που ομαδικά εκπαιδεύονται και οργανώνονται για την ειδικότητα φαραγγοδιάσωσης, με προορισμό το Αρτεμίσιο όρος με το φαράγγι του Ίναχου. Ο καιρός καλοκαιρινός και το τοπίο στο Αρτεμίσιο με τα καταπράσσινα λιβάδια του, πανέμορφο.

Με την είσοδο στο φαράγγι ο ενθουσιασμός όλων φάνηκε απο τα πρώτα μέτρα και λίγο μετά απο τα μισά λέγαμε φαραγγάρα. 40+ καταβάσεις/ραπέλ με τεχνικές ασφάλισης για φαράγγι, κάποια με εκτεθειμένες τραβέρσες, μικρές τσουλήθρες και μερικά jump(-ακια) διότι το φαράγγι δεν είχε αρκετό νερό, μέσα Ιουνίου γαρ. Μέγιστο ύψος καταράχτη 30 μέτρα. Καθαρός χρόνος μέσα στο φαράγγι με πολύ χαλαρούς ρυθμούς: 8:00 ώρες (είσοδο 10:15 έξοδο 18:15).  Συνολικός χρόνος δραστηριότητας 16 ώρες (06:00- 22:00). Η εξάσκηση στέφθηκε με επιτυχία, χαμόγελα και ωραίες αναμνήσεις.

2 3 4 5

Ο Ίναχος βρίσκεται στο Αρτεμίσιο όρος και είναι οι πηγές του ποταμού που περνάει απο την πόλη του Άργους.Το φαράγγι έχει νερά όλο τον χρόνο και η πρόσβαση του ειναι εύκολη μόλις 15 λεπτά με τα πόδια για την είσοδο,και έξοδο μπροστά στο αυτοκίνητο.Το μήκος του είναι 1700 μέτρα και η υψομετρική διαφορά 400 μ.. Ο εντοπισμός του φαραγγιού έγινε τον Αύγουστο 2011 απο τον Ορειβατικό Σύλογο Λουτρακίου,και η πρώτη εξερέυνηση του το Σαββάτο 22/10/11 απο οκταμελής ομάδα στην οποία ήταν και ένα μέλος της δικής μας ομάδας o Γιώργος Γεωργιάδης.

6 7 8 9
Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INTREPID

Intrepid

 

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INTREPID της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner