Εκπαίδευση - Άσκηση Θαλάσσιας Επιβίωσης στην Λίμνη Λουτρακίου

Τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής και ποίο συγκεκριμένα του τμήματος Διασωστών Υγρού Στοιχείου, ολοκλήρωσαν διήμερη άσκησης Σχολείου Θαλάσσιας Επιβίωσης & Έρευνας και Διάσωσης στην Λίμνη Βουλιαγμένης - Ηραίων στο Λουτράκι 19-20/12/2009.


Στο Εκπαιδευτικό Σχολείο & Άσκηση συμμετείχαν 22 άτομα ενώ ενεργοποιήθηκε και η ομάδα Διοικητικής Μέριμνας που φρόντισε για την πλήρη σίτιση και εφοδιασμό με τρόφιμα και έξτρα εξοπλισμό από τα κεντρικά γραφεία της ομάδος στην Αθήνα, ώστε να προσομοιάζει η Εκπαίδευση και Άσκηση με πραγματικό γεγονός. Συνολικά ενεπλάκησαν 30 άτομα.

Το σενάριο της Εκπαίδευσης - Άσκησης περιελάμβανε
α) Την επιβίωση ναυαγών σε σωσίβια λέμβο life raft χρήση σετ επιβίωσης survival kit χρήση καπνογόνων και βεγγαλικών ημέρας και νύκτας, το σενάριο ολοκληρώθηκε στις 19:30 του Σαββάτου με την ρυμούλκηση της σωσίβιας λέμβου από πλωτό σκάφος στην όχθη της Λίμνης.


β) Την έρευνα και διάσωση ναυαγών από πεζοπόρα τμήματα της Ε.Ο.Δ. Αττικής στις όχθες της Λίμνης ώστε να παράσχουν τις πρώτες βοήθειες και την ασφαλή μεταφορά τους στον καταυλισμό για την περεταίρω προώθηση των τους.
Η όλη Εκπαίδευση και Άσκηση συντονιζόταν από ομάδα διοίκησης & διαχείρισης συμβάντων χρησιμοποιώντας τα ποίο εξελιγμένα ηλεκτρονικά συστήματα έρευνας και διάσωσης όπως κάμερες νυκτός, ραντάρ, συστήματος Α.P.R.S. Automatic Position Reporting System με χρήση τελευταίας τεχνολογίας V.H.F. Very High Frequencies και G.P.S. Global Position System ώστε ανά πάσα στιγμή να γνωρίζει την θέση των διασωστών για τον καλύτερο συντονισμό τους.

Ο υπεύθυνος του Υγρού Τομέα της Ε.Ο.Δ. Αττικής Δημήτρης Αντζουλής δήλωσε: «Ήταν μια πρόκληση η διοργάνωση της συγκεκριμένης Εκπαίδευσης & Άσκησης, διότι ο δυνατός αέρας που έπνεε στην περιοχή μαζί με τις χαμηλές θερμοκρασίες σε συνδυασμό με την έλευση της νύκτας από νωρίς απόγευμα μας βοήθησε να μοιάζουν οι συνθήκες με τις πραγματικές ενός Θαλάσσιου Ατυχήματος. Η χρήση της προηγμένης τεχνολογίας σε όσο το δυνατόν ?πραγματικές συνθήκες μας βοήθησε να εξοικειωθούμε μαζί της και να αναπτύξουμε νέες διαδικασίας και μεθόδους στην έρευνα. Πάντως ήταν πολύ καλή ευκαιρία να εφαρμόσουμε τις γνώσεις μας από την Θεωρία στην Πράξη, αλλά και άλλη μια μεγάλη εμπειρία τόσο στη θάλασσα, όσο και στην ξηρά».

dsc 0111 dsc 0225
dsc 0373 dsc 0613
dsc 0691 dsc 0764
dsc 0889 dsc 1215

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INTREPID

Intrepid

 

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INTREPID της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner