Εκπαίδευση στην 1η ΕΜΑΚ

1Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το Σάββατο 18/05/2013 η εκπαίδευση απεγκλωβισμού απο όχημα, με την 1η ΕΜΑΚ στον Ασπρόπυργο. Συνολικά συμμετείχαν 22 διασώστες της ομάδας μας, και 2 εκπαιδευτές της 1ης ΕΜΑΚ μαζί με ένα διασωστικό όχημα της υπηρεσίας και το ασθενοφόρο. Να αναφέρουμε την ύπαρξη του αγωνιστικού οχήματος του κ. Τασιόπουλου για εξοικείωση και προσομοίωση των διαθέσιμων χώρων εντός ενός αγωνιστικού οχήματος.

Η εκπαιδευτική θεματολογία περιελάμβανε στο πρώτο θεωρητικό μέρος παρουσίαση από τους εκπαιδευτές της ΕΜΑΚ για τη διαδικασία S.A.V.E.R. (7 φάσεις)  κατα τη διάρκεια ενός ατυχήματος, έπειτα την χρήση των υδραυλικών διασωστικών εργαλείων και χρήσης του "γιλέκου" ακινητοποίησης, KED, για τον απεγκλωβισμό θύματος συνέπεια του ατυχήματος. Το πρακτικό μέρος της εκπαίδευσης πραγματοποιήθηκε στο χώρο της 1ης ΕΜΑΚ, πάνω σε δύο οχήματα που ήταν δρομολογημένα για παλιοσίδερα. Εφαρμόστηκαν τακτικές  και διαδικασίες για δημιουργία των κατάλληλων συνθηκών για την απελευθέρωση εγκλωβισμένων, διαδικασίες ασφάλισης του οχήματος καθώς επίσης και διαδικασίες ασφαλούς εργασίας για τα μέλη των διασωστικών συνεργείων για τον απεγκλωβισμό θυμάτων.

Η εν λόγω εκπαίδευση δεν ήταν απλώς ένα βήμα, αλλά ένα άλμα προς την κατεύθυνση της αγαστής και εποικοδομητικής συνεργασίας μεταξύ του εντεταλμένου κρατικού μηχανισμού και της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής, που εφαρμόζει, όπως και η ΕΜΑΚ, τις διεθνείς αγωνιστικές διαδικασίες που εκδίδει η FIA.

2 3 4
5 6  
Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner