Εκπαίδευση ΤΑΚ

Την Κυριακή 26 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε εκπαίδευση του Τομέα Αντιμετώπισης Καταστροφών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής στα νεοαποκτηθέντα υδραυλικά εργαλεία υψηλής πίεσης και ανυψωτικών μαξιλαριών (ευγενική χορηγία του ιδρύματος ΣΤΑΥΡΟΣ ΝΙΑΡΧΟΣ).

 

Την εκπαίδευση πραγματοποίησε το μέλος της ομάδας Νίκος Βυθούλκας,ο οποίος είναι και στέλεχος της 1ης ΕΜΑΚ ενώ συμμετείχαν συνολικά οχτώ επιχειρησιακά μέλη του τομέα.

           

Η εκπαίδευση είχε ώς σκοπό την εκμάθηση της σωστής χρήσης των διασωστικών εργαλείων και των μηχανημάτων διείσδυσης σε κτίρια τα οποία έχουν υποστεί κατάρρευση.

           

Ο Τομέας Αντιμετώπισης Καταστροφών έχει ενεργή δράση στην έρευνα και διάσωση σε μεγάλης έκτασης φυσικές καταστροφές καθώς και σε αντίστοιχα αστικά συμβάντα. Οι θεωρητικές εκπαδεύσεις ακολουθούν τις διεθνείς οδηγίες ενώ οι συνεχείς πρακτικές εκπαιδεύσεις και εξασκήσεις αυξάνουν την ικανότητα και την ετοιμότητα της ομάδας για να επιχειρήσει με ασφάλεια και αποτελεσματικότητα σε τυχόν ανάλογα περιστατικά. Οι εκπαιδεύσεις λαμβάνουν χώρα σε ειδικά πεδία που προσομοιάζουν τις πραγματικές συνθήκες τέτοιων γεγονότων.

 

Υπεύθυνος Τομέα Αντιμετώπισης Καταστροφών

Δημήτρης Αναστόπουλος

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner