Επίδειξη απεγκλωβισμού ατόμου από όχημα

Η ΕΟΔ Ατικής πραγματοποίησε στις 14/12/08 επίδειξη απεγκλωβισμού ατόμου από όχημα που βρισκόταν σε δυσπρόσιτο σημείο.

Η επίδειξη, η οποία έγινε στην πίστα 4x4 του Αττάρτ στην Κερατέα, είχε σαν σκοπό να δείξει τις δυνατότητες της ομάδας, σε περίπτωση πτώσης οχήματος σε σημείο με μεγάλη κλίση, όπου δεν είναι εύκολη η πρόσβαση των διασωστών του ΕΚΑΒ. Έτσι με την συνδρομή της ομάδας διάσωσης, μπορεί να διευκολυνθεί η ασφαλής μετακίνηση των διασωστών στο σημείο του οχήματος και να βοηθήσει στην ασφαλή μεταφορά των τραυματιών στο σημείο που θα βρίσκεται το ασθενοφόρο.

Το σενάριο προέβλεπε τον απεγκλωβισμό τραυματισμένου οδηγού, ο οποίος ήταν παγιδευμένος σε αυτοκίνητο, που βρισκόταν σε βαθύ και στενό σημείο με μοναδική πρόσβαση από πλαγιά με κλίση 100%. Ο τραυματίας οδηγός, ακινητοποιήθηκε τόσο με άκαμπτο αυχενικό κολάρο, όσο και με γιλέκο απεγκλωβισμού Kendrick, και μεταφέρθηκε με ασφάλεια έξω από το όχημα, από την πίσω πόρτα του οχήματος του. Από εκεί μεταφέρθηκε πάνω σε σανίδα, με την βοήθεια τριών διασωστών και με χρήση διασωστικού βαρούλκου.

Η επίδειξη αυτή είναι η πραγματοποίηση μίας ιδέας του Στέφανου Αττάρτ, πλοηγού ή ουραγού στα Ράλι Ακρόπολις και του Ν. Παπά, γιατρού της ίδιας διοργάνωσης, θέλοντας να βοηθήσουν την προβολή του έργου της ομάδας μας. Σημειωτέον, η ομάδα μας εδώ και δύο χρόνια προσφέρει τις υπηρεσίες της στην ΕΛΠΑ, στην κάλυψη του ράλι ακρόπολις, σε περίπτωση που κάποιο από τα οχήματα του αγώνα βρεθεί εκτός δρόμου σε δυσπρόσιτη περιοχή.

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INTREPID

Intrepid

 

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INTREPID της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner