Εκπαίδευση στη διάσωση σε ορμητικά νερά

rescue 3 logoΜε επιτυχια ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση 8 μελων της ΕΟΔ Αττικής στη διάσωση σε ορμητικά νερα που πραγματοποιήθηκε στις 28.2 εως 2.3 2009 στον Ευηνο ποταμο. Το προγραμμα Rescue 3 International ειναι εκπαιδευτικό προγραμμα που εχουν υιοθετήσει οι περισσότερες ομαδες στις ΗΠΑ αλλα και την Ευρώπη.

swrt1-big

777777

Λίγα λόγια για την Rescue 3 International
Η Rescue 3 International είναι ο μεγαλύτερος διεθνής εκπαιδευτικός οργανισμός διάσωσης, που πραγματοποιεί σχολές για αντιμετώπιση καταστάσεων σε άγρια νερά, πλημμύρες, χείμαρρους κ.α. Η ποιότητα των υπηρεσιών της Rescue 3 International καθώς και η πρακτική και θεωρητική αρτιότητα των σχολών της έχει σαν αποτέλεσμα την συνεχή ανάπτυξη και εξάπλωση της. Σήμερα έχει αντιπρόσωπους σε παραπάνω από 20 χώρες παγκοσμίως, συμπεριλαμβανομένων της Αυστραλίας, Ελβετίας , Ιταλίας, Ιαπωνίας, Καναδά, Μεγάλης Βρετανίας, Νέας Ζηλανδίας κ.α.
Από το 1991, όταν άρχισε την διεθνή δράση της, η Rescue 3 International έχει εκπαιδεύσει περισσότερα από 90.000 άτομα σε τεχνικές διάσωσης στο περιβάλλον των άγριων νερών. Η ύλη των σχολών της Rescue 3 International ανανεώνεται συνεχώς ακολουθώντας τις εξελίξεις στον τομέα της διάσωσης. Το περιεχόμενο τους είναι διαμορφωμένο ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της Εθνικής Ένωσης Πυρόσβεσης και Προστασίας των Η.Π.Α. (NFPA). Οι σχολές έχουν τρία επίπεδα εκπαίδευσης: επίπεδο εξοικείωσης, επίπεδο συμμετοχής σε διάσωση χαμηλού ρίσκου, επίπεδο συμμετοχής σε διάσωση υψηλού ρίσκου.

 

Λίγα λόγια για τον εκπαιδευτή
Γιάννης Χολέβας. Απόφοιτος του πανεπιστημίου Αθηνών (Τμήμα πολιτικής επιστήμης και δημόσιας διοίκησης) Αφοσιώθηκε στο καγιάκ, δημιουργώντας όλα τα επόμενα στάδια εκπαίδευσης μετά την σχολή αρχαρίων (μετρίων, προχωρημένων, experts, playboat, ασφάλειας και διάσωσης κ.α.) Προπονητής καγιάκ και καγιάκ σλάλομ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού Γ.Γ.Α. Προπονητής καγιάκ της Αυστραλιανής (A.C.I.) και Βρετανικής Ομοσπονδίας κανόε-καγιάκ (Β.C.U) και εκπαιδευτής καγιάκ της Γερμανικής Ομοσπονδίας (V.D.K.S.). Εξεταστής καγιάκ της Βρετανικής Ομοσπονδίας κανόε-καγιάκ (Β.C.U). Προπονητής καγιάκ σλάλομ της Αθηναϊκής Λέσχης καγιάκ. Εκπαιδευτής οδηγών rafting της Διεθνούς Ομοσπονδίας (IRF) και της Βρετανικής Ομοσπονδίας κανόε-καγιάκ (Β.C.U) και εκπαιδευτής εκπαιδευτών οδηγών rafting του συνδέσμου των εν ελλάδι τουριστικών και ταξιδιωτικών γραφείων (ΗΑΤΤΑ) . Εκπαιδευτής σχολών διάσωσης Rescue 3 International. Υπεύθυνος της ομάδας διάσωσης για το αγώνισμα του κανόε-καγιάκ σλάλομ, στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.
Το ορειβατικό σκι, η ορειβασία και ο προσκοπισμός από τα αγαπημένα χόμπι. Εθελοντής Σαμαρείτης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και μέλος της Ελληνικής Ομάδας διάσωσης (Αθηνών). Ταξίδεψε και ταξιδεύει ακόμα για την εκπαιδευτική αλλά και τεχνική του βελτίωση για καγιάκ, rafting και διάσωση στις παρακάτω χώρες: Σλοβενία, Γαλλία, Αυστρία, Γερμανία, Μεγ. Βρετανία, Τσεχία, Ελβετία αλλά και στην Αυστραλία, Ισπανία και στον Καναδά (Ottawa) Γνωρίζοντας ότι ο υψηλός δείκτης παροχής υπηρεσιών χρειάζεται υψηλή τεχνική και θεωρητική κατάρτιση, συνεχίζει να ταξιδεύει για να κάνει πράξη τον στόχο του.

bgbefgbfgbh

5555555

666666

087

085

222222

071

069

333333

079

111111

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner