Το Τμήμα Σκύλων Έρευνας της ΕΟΔΑττικής στην Τουρκία

Επέστρεψε σήμερα, η τριμελής αντιπροσωπεία της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής από την επίσκεψη της στην Κωνσταντινούπολη, όπου συναντήθηκε με διάφορες ομάδες πολιτικής προστασίας. 

Η επίσκεψη αυτή είχε σαν κύριο σκοπό την ανταλλαγή εμπειριών, αλλά και εκπαιδεύσεων, πάνω στο ιδιαίτερο κομμάτι της έρευνας με σκύλους, τόσο στα ερείπια από σεισμούς ή άλλες φυσικές καταστροφές όσο και στην έρευνα αγνοουμένων στην ύπαιθρο.

Η τριμελής αντισπροσωπεία φιλοξενήθηκε με ιδιαίτερη εγκαρδιότητα από την Ομάδα σκύλων της κρατικής ομάδας Πολιτικής Προστασίας (Sivil Savunma), οι οποίοι έδειξαν κάποιους από τους τρόπους εκπαίδευσης των σκύλων τους, για έρευνα σε ερείπια. Επίσης, έγινε μία μικρή επίδειξη του εξοπλισμού και των εγκαταστάσεων από τη Μητροπολιτική Δημοτική Ομάδα Πολιτικής Προστασίας.

Στην συνάντηση αυτή αποφασίστηκε η συνέχιση της συνεργασίας μεταξύ των ομάδων με κάποιες συνεκπαιδεύσεις και κοινές ασκήσεις στο άμεσο μέλλον. Η προσπάθεια αυτή έχει ιδιαίτερη σημασία, δεδομένου ότι και οι δύο περιοχές είναι ιδιαίτερα σεισμογενείς και με παρόμοια προβλήματα, και επιπροσθέτως, επειδή η συνεργασία στο πεδίο είναι δεδομένη λόγω των καλών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, σε περιπτώσεις έκτακτων αναγκών, όπως εξάλλου το κοντινό παρελθόν έχει δείξει.

Η ΕΟΔ Αττικής, η οποία έχει μια πολύ καλή ομάδα έρευνας με έξι πιστοποιημένους σκύλους και δύο υπό εκπαίδευση, όπως είναι γνωστό είναι μία εθελοντική οργάνωση, ενταγμένη στο μητρώο της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, η αρωγή της οποίας θα είναι πολύτιμη στη διενέργεια των κατάλληλων ενεργειών, με τις αντίστοιχες τούρκικες Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας για τη διευκόλυνση του συγκεκριμένου μεγάλου έργου.

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner