Πρακτική εκπαίδευση στα Γεράνεια

1Ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό διήμερο πρακτικής εξάσκησης των γνώσεων στα πλαίσια του δεύτερου κύκλου σεμιναρίων μέσου επίπεδου για το 2013, στα πανέμορφα Γεράνεια Όρη του νομού Κορινθίας, δυτικά της Αττικής. Με την συνδρομή πιο εμπείρων μελών και την άριστη διάθεση των νεοτέρων, ολοκληρώθηκε και αυτή η δραστηριότητα εκπαίδευσης και συνεργασίας παράλληλα με ένα διήμερο στο δάσος με τα αντίσκηνα μας.


Αντικείμενα της δραστηριότητας ήταν:

- Πρακτική εξάσκηση στην εγκατάσταση μεσαίου κέντρου και στις λειτουργίες της Διοικητικής Υποστήριξης. (πρίν, κατ την διάρκεια και μετά το πέρας της δραστηριότητας)
- Προσανατολισμός με χάρτη πυξίδα, δίχως την χρήση GPS.
- Κίνηση στο βουνό και έρευνα σε δασώδες και θαμνώδες πεδίο με την μέθοδο της "γρήγορης" έρευνας με στοιχεία όπως, Last Known Position (LKP) και Point Last Seen (PLS).
- Συνεχής και εναλλασσόμενες διαβιβάσεις μηνυμάτων μεταξύ όλων των μελών της ομάδας έρευνας και του κέντρου, για υπενθύμιση του πρωτοκόλλου τηλεπικοινωνιών και εξάσκηση.
- Συζήτηση για τους κίνδυνους στο βουνό.
- Πρακτική εξάσκηση χρήσης κόμπων.

2 3

Σημειώνεται η δυσκολία του διήμερου λόγω πυκνής ομίχλης (Σάββατο), δυνατών βορείων ανέμων, και της αδιάλειπτης καταιγίδας από το Σάββατο αργά το βράδυ μέχρι την ώρα που αποχωρήσαμε απο τον χώρο της κατασκήνωσης.
Το όνομα του όρους "Γεράνεια" οφείλεται, κατά την αρχαία παράδοση, από τους γερανούς που οδήγησαν τον Μέγαρο σε αυτά για να σωθεί κατά τον κατακλυσμό του Δευκαλίωνα. Εμείς όμως δεν σταθήκαμε τόσο τυχεροί και ο κατακλυσμός μας ακολούθησε.
Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner