newsLatest News..

Σχ. Πολιτικών Μηχανικών - Παρουσίαση Βασικών Πρώτων Βοηθειών_Mαρτιος 18

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συνεχίζοντας τη συνεργασία της με τη Σχ. Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου συμμετείχε την 1η Μαρτ 18 για 2η φορά στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Α' Εξαμ του τμήματος, ανέλαβε να παρουσιάσει εργαστηριακό μάθημα με θέμα "Βασική ΚαρδιοΠνευμονική Αναζωογόνηση και Βασικές Πρώτες Βοήθειες" 

Το εργαστηριακό μάθημα - παρουσίαση παρακουλούθησαν 75 περίπου φοιτητές για το τρέχον εξάμηνο.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Διδακτικό και Επιστημονικό προσωπικό του Τμήμ. Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείου όπως και τον Κοσμήτορα του τμήματος κο Κουτσογιάννη για τη τιμή που μας έγινε επιλέγοντάς μας ως μέρος της εκπαιδευτικής τους διαδικασίας.

 28643309 10155075475975740 1161234588 o emp1 

Σχ. Πολιτικών Μηχανικών - Παρουσίαση Βασικών Πρώτων Βοηθειών

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής μετά από αίτημα του υπευθύνου Εργαστ. Καθηγητή του Εργαστηρίου Οπλισμένου Σκυροδέματος συμμετείχε στις 13 Οκτ 2017 στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Α' Εξαμ. του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΕΜΠ και συνεχίζοντας την συνεργασία μαζί τους, και ανέλαβε να  παρουσιάσει ένα εργαστηριακό μάθημα με θέμα Βασική ΚΑΡΠΑ και Βασικές Πρώτες Βοήθειες.

Το εργαστηριακό μάθημα - παρουσίαση παρακουλούθησαν 75 περίπου φοιτητές για το τρέχον εξάμηνο με πρόβλεψη άλλη μία παρουσίαση τον Φεβ. 2018.

Επίσης η ΕΟΔΑ βραβεύθηκε για την προσφορά της και τη βοήθειά της από τον Κοσμήτορα του τμήματος κο Δ. Κουτσογιάννη με το Αναμνηστικό της επετείου ίδρυσης της Σχολής που κλείνει πιά 130 χρόνια .

Οι εισηγητές είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν το Εργ. Αντισεισμικής Τεχνολογίας και να παρακολουθήσουν μια σεισμική δοκιμή σε κατασκευή ηλεκτρολογικού τύπου (μετασχηματιστής υψηλής τάσης), αλλά κυρίως είχαν την χαρά και τιμή να μιλήσουν με τον Επικ. Καθηγητή κο Χ. Μουζάκη και τον κο Μ.Ασημακόπουλο για πιθανή συνεργασία με το Τομέα Αντιμετώπισης Καταστροφών της ΕΟΔΑ. Είναι άξιο να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη σεισμική τράπεζα είναι από τις 4 καλύτερες του κόσμου.

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα το Διδακτικό και Επιστημονικό προσωπικό του Τμήμ. Πολιτικών Μηχανικών του Εθνικού Μετσόβιο Πολυτεχνείου για τη τιμή που μας έγινε επιλέγοντάς μας ως μέρος της εκπαιδευτικής τους διαδικασίας.

received 10154746654275740  received 10154746653945740  received 10154746655990740

Ενημερωτική Παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών - Γυμναστήριο Sons Of Fitness

Μετά από αίτημα του γυμναστηρίου Sons of Fitness η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής έκανε παρουσίαση Βασικών Πρώτων Βοηθειών και Βασικής ΚΑΡΠΑ στα μέλη του γυμναστηρίου συνεχίζοντας το ενημερωτικό της έργο στο κοινωνικό σύνολο.

Ευχαριστούμε το γυμναστήριο για τη φιλοξενία.

 

17991941 1819583945031250 5080332813187476047 n

 

 

Μάρτιος 2017 - Μήνας Εθελοντικής Αιμοδοσίας ΕΟΔΑ

Blooddonnor 2Πριν χρόνια στις  11 Ιουν 2007, δημιουργήθηκε η Τράπεζα Αίματος της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής (ΕΟΔΑ), με σκοπό την κάλυψη αίματος στην περίπτωση που ένα μέλος της βρεθεί σε ανάγκη.

 

Από τότε και μέχρι σήμερα αρκετά μέλη, είτε συστηματικά είτε περιστασιακά,  βοήθησαν ώστε να υπάρχει ένα σεβαστό απόθεμα φιαλών αίματος διαθέσιμο ανά πάσα στιγμή. Με την δωρεά τους βοηθήθηκαν μέχρι σήμερα 15 συνάνθρωποί μας.

Δυστυχώς όμως οι απαιτήσεις τον τελευταίο καιρό αυξήθηκαν σημαντικά με αποτέλεσμα και στην τράπεζα της ΕΟΔΑ, ακολουθώντας δυστυχώς και τη γενική εικόνα και κατάσταση των αποθεμάτων αίματος στην Ελλάδα, να μειωθούν τα αποθέματα δραματικά.


Σε μια προσπάθεια να βελτιωθεί η κατάσταση της τράπεζας αίματος που διατηρούμε στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό, έτσι ώστε να έχουμε την ευκαιρία να συνεχίσουμε το έργο μας και να είμαστε αυτάρκεις, αλλά και να βοηθήσουμε τον συνάνθρωπό μας όταν παραστεί ανάγκη διοργανώνουμε μήνα αιμοδοσίας για τον Μάρτη.


Όποιο μέλος ή φίλος της ΕΟΔΑ επιθυμεί μπορεί να μας δωρίσει 15’ από τον χρόνο του, να πάει στο τμήμα Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου που επιθυμεί και να προσφέρει αίμα σημειώνοντας ότι δωρίζει στην «Τράπεζα Αίματος Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής» με αριθμό μητρώου 13868 που διατηρείται στο Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών Λαϊκό.

blooddonor 1

Ενημερωτική Παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών - Περιπατατητική Ομάδα Υμηττού

First aidΤην Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής υποδέχθηκε στους χώρους της την Περιπατητική Ομάδα Υμηττού όπου και έκανε στα μέλη της μια ενημερωτική παρουσίαση πάνω στις Βασικές Πρώτες Βοήθειες (Τραυματισμοί, Παθολογικά και Περιβαλλοντικά Επείγοντα) και στη Βασική ΚΑΡΠΑ ενήλικα.

Τα μέλη της ομάδας είχαν την ευκαιρία να κάνουν πρακτική εξάσκηση καθώς και να επιλύσουν απορίες σχετικά με το θέμα και φυσικά να γνωρίσουν την ΕΟΔΑ και τους τομείς που επιχειρεί.

semin 20 2 3 semin 20 2 1

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Newsletters

Pick the list wich you want to subscribe to, enter your name and email and press "Subscribe".
Soon you will recieve a verification email.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

112 logo eng

amber banner