Η ΕΟΔ πλήρες μέλος του Παγκόσμιου Οργανισμού Θαλάσσιας Διάσωσης IMRF

imrf

Η ΕΟΔ είναι από τις 7 Ιουνίου 2010 πλήρες μέλος της παγκόσμιας ομοσπονδίας θαλάσσιας διάσωσης (IMRF)
Το Τμήμα Υγρού Στοιχείου  με υπερηφάνεια ανακοινώνει την επίσημη ένταξη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην Διεθνή Ομοσπονδία Θαλάσσιας Διάσωσης (I.M.R.F) με την ιδιότητα του πλήρους μέλους.

Η προσπάθεια ένταξης ξεκίνησε πριν δύο χρόνια (2008) με τη συμμετοχή της Ε.Ο.Δ στο Διεθνές Συνέδριο Διάσωσης στην Ισλανδία και ολοκληρώθηκε φέτος (2010) με τη συμμετοχή της Ε.Ο.Δ στο δεύτερο παγκόσμιο συνέδριο της ομοσπονδίας όπου και ανακοινώθηκε επίσημα η ένταξη μας στην I.M.R.F.

Η Ε.Ο.Δ είναι πλέον μέλος μιας παγκόσμιας ομάδας και έχει συμπαίκτες της διασωστικές ομάδες πολύ υψηλών προδιαγραφών και δυνατοτήτων όπως RLNI KRNM DJLRG, USA COASTGUARD,  BRITISH ROYAL COASTGUARD.

Στόχος του Τμήματος Υγρού Στοιχείου είναι η Ε.Ο.Δ να σταθεί αντάξιο της εμπιστοσύνης που της δόθηκε ανεβάζοντας τα διασωστικά επίπεδα τόσο στον τομέα της εκπαίδευσης όσο και στον τομέας της ασφάλεια σε όλα τα παραρτήματα της Ε.Ο.Δ στην Ελλάδα.