Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής στον πύρινο εφιάλτη της ΒΑ Αττική

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττική στον Πύρινο Εφιάλτη της ΒΑ Αττική.

 

Από τις πρώτες ώρες του πύρινου εφιάλτη και πριν επίσημα ζητηθεί από τον περιφερειάρχη η συνδρομή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής, αυτή επιχειρούσε με κατάλληλα επανδρωμένα κλιμάκια σε 24ωρη βάση, για τον περιορισμό της περιβαλλοντικής καταστροφής από τις μεγάλες πυρκαγιές στη ΒΑ Αττική.

Η Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Αττικής επιχείρησε με την εμπλοκή 45 συνολικά μελών του τομέα Μαζικών Καταστροφών, την συνδρομή 6μελούς κλιμακίου από την Μαγνησία και 10μελούς κλιμακίου από την Θεσσαλονίκη, με εξοπλησμένα οχήματα 4Χ4, ενός πλήρως εξοπλισμένου ασθενοφόρου, ενός πυροσβεστικού οχήματος, ενός ειδικού οχήματος απεγκλωβισμού ατόμων και σε πλήρη ετοιμότητα και επικοινωνία με το κινητό κέντρο επιχειρήσεων ΕΡΜΗΣ.


Η Ε.Ο.Δ. είχε θέσει σε γενική επιφυλακή όλα τα παραρτήματα σε πανελλαδική κλίμακα και παρείχε βοήθεια στις δυνάμεις πυρόσβεσης.

Ποιο συγκεκριμένα η βοήθεια εστιάστηκε στην εκκένωση σπιτιών, την βοήθεια ατόμων με ειδικές ανάγκες, την πυρόσβεση, την επιτήρηση της ζώνη μεταξύ καμένου και άκαυτου για πιθανές αναζωπυρώσεις.
Από την Πολεμική Αεροπορία ζητήθηκε η συνδρομή πλωτού μέσου στην περιοχή του Σχοινιά για τη διάσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους  όταν αποσπάστηκε ο αριστερός πλωτήρας κατά τη διάρκεια υδροληψίας.

Η συνεργασία των κλιμακίων της Ε.Ο.Δ. με την Πυροσβεστική Υπηρεσία αλλά και με τις άλλες εθελοντικές οργανώσεις ήταν άψογή και είχε θετικά αποτελέσματα στις περιοχές που επιχείρησαν όπως στον Άγιο Στέφανο, Σταμάτα, 414 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Πεντέλης, Καλλιτεχνούπολη, πλαγιά λατομείων Διονύσου,  Άνω Βουτζά, Πικέρμι.

Πλήρες χρονικό της εμπλοκής της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης όπως και φωτογραφίες στο site: www.eodathens.gr.

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner