Η ΕΟΔ Αττικής γιόρτασε τα 10 χρόνια εθελοντικής προσφοράς

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικης γιορταζει 10 χρονια εθελοντικης προσφορας

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής γιόρτασε τα 10 χρόνια εθελοντικής προσφοράς σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 27/1/2010 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Microsoft Hellas στο Μαρούσι.

Η εκδήλωση στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία προσελκύοντας πάνω από τριακόσιους πενήντα εθελοντές και φίλους, που είχαν την ευκαιρία να μοιραστούν με τα μέλη της ομάδας τις εμπειρίες από την πολυετή προσφορά τους και να ανταλλάξουν απόψεις ως προς την ιδιαίτερη σημασία που έχει ο εθελοντισμός για το κοινωνικό σύνολο.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, χορηγοί, συνάδελφοι από την Θεσσαλονίκη, ο αντινομάρχης Αττικής κος Καστρινάκης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας (Γ.Γ.Π.Σ.) κος Μπούφης Θεόδωρος.
Ολοι ηξεραν το έργο της ΕΟΔΑ στην Ελλάδα και το εξωτερικό και ευχαρίστησαν τους εθελοντές μας, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν ότι θα σταθούν αρωγοί στην προσπάθειά τους.

Ο κος Θεόδωρος Μπούφης ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης δήλωσε μεταξύ άλλων : ?Είμαστε υπερήφανοι για το εθελοντικό έργο το  οποίο προσφέρετε σαν ομάδα. Θα σταθούμε δίπλα σε εσάς όπως και στις υπόλοιπες εθελοντικές ομάδες οι οποίες προσφέρουν σημαντικό έργο.
Σημαντική στιγμή της βραδιάς αποτέλεσε η βράβευση του  έγκριτου δημοσιογράφου Σωτήρη Δανέζη, ο οποίος τιμήθηκε για την σημαντική συνεισφορά  του στην Οργάνωση στην οποία είναι πλέον Επίτιμο Μέλος.

Συγκινητική ήταν και η on line, live video σύνδεση που έγινε με την ομάδα που βρίσκεται στην Αϊτή και δόθηκε η ευκαιρία στους συναδέλφους  να απευθύνουν χαιρετισμό σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Ο Πρόεδρος της ΕΟΔ Αττικής κος Άγγελος Ασαριωτάκης, ευχαρίστησε εκ μέρους της Ομάδας όλους τους χορηγούς για τη συνεισφορά τους, η οποία είναι ανεκτίμητη και χωρίς αυτή θα ήταν αδύνατο να καρποφορήσει οποιαδήποτε προσπάθεια. Τόνισε ότι η Ομάδα αγωνίζεται σε καθημερινή βάση με προσπάθειες πρόληψης και ενημέρωσης αλλά και σε έκτακτες περιπτώσεις έρευνας και διάσωσης, όπως η πρόσφατη επιχείρηση  στην Αιτή.  Είπε επίσης ότι κάθε επιτυχημένη προσπάθεια κινητοποιεί ακόμη περισσότερο τα μέλη της Ομάδας και γίνεται αφορμή για νέες, ακόμα πιο δραστικές ενέργειες.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των βεβαιώσεων στους νέους διασώστες της ΕΟΔΑ και την κοπή της πίτας για τη νέα χρονιά, με την ευχή όλων να συνεχίσει το σημαντικό ανθρωπιστικό έργο της, αποκτώντας όλο και περισσότερους έμπρακτους συμπαραστάτες.

ft0 2088 ft0 2107 ft0 2154
ft0 2192 ft0 2216 ft0 2224