Πανελλήνια Άσκηση Ομάδων Αντιμετώπισης Σεισμικών Καταστροφών

Θέμα: Πανελλήνια Άσκηση Ομάδων Αντιμετώπισης Σεισμικών Καταστροφών

EOD TAK24
Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής (ΕΟΔΑ) διοργανώνει την Πανελλήνια Άσκηση Ομάδων Αντιμετώπισης Σεισμικών Καταστροφών, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 03-04/11/2012, στις πρώην εγκαταστάσεις της εταιρείας ΒΟΚΤΑΣ*, στη Βάρη Αττικής.

H Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής (ΕΟΔΑ) είναι μια ανεξάρτητη Μη Κυβερνητική Οργάνωση (MKO) αποτελούμενη από ευαισθητοποιημένους εθελοντές πολίτες, οι οποίοι προσφέρουν τις γνώσεις, την πείρα, το χρόνο και τις δυνάμεις τους όποτε παραστεί ανάγκη στο κοινωνικό σύνολο και όποτε ζητηθεί από την Πολιτεία. Εγγεγραμμένο μέλος στο μητρώο Εθελοντικών Οργανώσεων της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας (ΓΓΠΠ), συνεργάζεται και ενεργεί βοηθητικά προς τους επίσημους κρατικούς φορείς Έρευνας και Διάσωσης.

Μέσα στα πλαίσια της εκπαίδευσης των επιχειρησιακών της μελών και θέλοντας να αξιοποιήσει στο έπακρο όλους τους εμπλεκόμενους -Κρατικούς και μη- φορείς Έρευνας και Διάσωσης, η ΕΟΔΑ διοργανώνει την Πανελλήνια Άσκηση Ομάδων Αντιμετώπισης Σεισμικών Καταστροφών, η οποία φέρει το διακριτικό τίτλο «ΤΑΚ24».

Η μοναδικότητα της άσκησης αυτής είναι ότι η πλειοψηφία των φορέων Έρευνας και Διάσωσης (όπως, ΕΜΑΚ, Ομάδα Εκτάκτων Αναγκών Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών, Ομάδες Πολιτικής Προστασίας, Το Χαμόγελο του Παιδιού και Ομάδες Έρευνας και Διάσωσης απ’ όλη την Ελλάδα) θα ΣΥΝΕΠΙΧΕΙΡΗΣΟΥΝ, στο ίδιο πεδίο, σε απόλυτη συνεργασία, σε αριθμό περιστατικών προσομοίωσης σεισμού σε αστικό πεδίο για ένα συνεχόμενο 24-ωρο, δοκιμάζοντας με τον τρόπο αυτό τις ΔΥΝΑΜΕΙΣ τους, αναδεικνύοντας τις ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ τους, αλλά και ανακαλύπτοντας τυχόν αδυναμίες, βελτιώνοντας στο έπακρο την ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ τους, σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς και τις αντίστοιχες οδηγίες.

Η 24-ωρη άσκηση έχει έναρξη το Σάββατο, 03/11/2012, στις 07.00 π.μ. και θα λήξει την Κυριακή, 04/11/2012, στις 07.00 π.μ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία χρειάζεστε, παρακαλώ, όπως επικοινωνήστε με τον Υπεύθυνο Επιχειρήσεων ΕΟΔΑ, κ. Θάνο Κωνσταντάκη, με αρ. κιν.: +30 693 2491199

Σημείωση*:
Η ακριβής τοποθεσία που θα γίνει η άσκηση είναι στη Βάρη Αττικής, 20 χιλιόμετρα απο το κέντρο της Αθήνας και 15 χιλιόμετρα απο το Αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (ΑΤΗ). Παράπλευροι οδοί είναι Κωνσταντίνου και Παναγιώτη Λογοθέτη (Ν) , Αγίου Νικολάου (πολύ στενός χωματόδρομος) και Τριπτολέμου (Β).
Στίγμα GPS (WGS84): 37 49’ 45.34”N , 23 48’41.64”E

Δείτε το Δελτίο Τύπου σε PDF