Επιτυχής Ολοκλήρωση της Πανελλήνιας Άσκησης Ομάδων Αντιμετώπισης Σεισμικών Καταστροφών «ΤΑΚ 24»

Θέμα: Επιτυχής Ολοκλήρωση της Πανελλήνιας Άσκησης Ομάδων
Αντιμετώπισης Σεισμικών Καταστροφών «ΤΑΚ 24»

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Πανελλήνια Άσκηση Ομάδων Αντιμετώπισης Σεισμικών Καταστροφών, η οποία διοργανώθηκε από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής (ΕΟΔΑ) και η οποία πραγματοποιήθηκε στις 02-04/11/2012, στις πρώην εγκαταστάσεις της εταιρείας ΒΟΚΤΑΣ, στη Βάρη Αττικής.

Η 24-ωρη άσκηση εκτελέστηκε μέρα και νύκτα και αφορούσε σε δεκατρείς (13) συνολικά επιχειρήσεις Έρευνας και Διάσωσης, προσομοίωσης σεισμού σε αστικό πεδίο.

Τα μέλη που συμμετείχαν στην Πανελλήνια Άσκηση Ομάδων Αντιμετώπισης Σεισμικών Καταστροφών είχαν την ευκαιρία να ασκηθούν σε θέματα όπως εγκατάσταση Επιχειρησιακής Βάσης και διασωστικής κατασκήνωσης, τηλεπικοινωνίες και διαχείριση πόρων, συνεργασία μεταξύ των ομάδων Έρευνας και Διάσωσης, με παράλληλη επιχείρηση στο ίδιο πεδίο, παροχή πρώτων βοηθειών, διείσδυση ερειπίων και απεγκλωβισμός θυμάτων. Παράλληλα με την άσκηση στο πεδίο, πραγματοποιήθηκαν παρουσιάσεις, σχετικές με θέματα Έρευνας και Διάσωσης.

Στην Άσκηση συμμετείχαν οι κάτωθι Κρατικοί και Ιδιωτικοί Φορείς Έρευνας και Διάσωσης, (με αλφαβητική σειρά):

Μέλη του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος και της 1ης ΕΜΑΚ , με Διασωστικό Όχημα και με ένα (1) Σκύλο Έρευνας και Διάσωσης , μέλη της Ένωσης Ελλήνων Ραδιοερασιτεχνών –Ομάδα Εκτάκτων Αναγκών, μέλη της ΕΟΔ Αργολίδας, μέλη της ΕΟΔ Αττικής, με ιατρό, με κτηνίατρο και με επτά (7) Σκύλους Έρευνας και Διάσωσης, μέλη της ΕΟΔ Αχαΐας, μέλη της ΕΟΔ Κέρκυρας, μέλη της ΕΟΔ Λέσβου, μέλη της ΕΟΔ Μαγνησίας, μέλη της ΕΟΔ της Τρικάλων, μέλη του Μεταπτυχιακού Ιατρικής (Διεθνής Ιατρική - Διαχείριση Κρίσεων Υγείας), μέλη της Ομάδας Πολιτικής Προστασίας Ολυμπιακού Χωριού, μέλη από το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού, μέλη από το Χαμόγελο του Παιδιού, με ιατρό, με επανδρωμένο ασθενοφόρο και με ένα (1) Σκύλο Έρευνας και Διάσωσης, Εθελοντές Σπηλαιολόγοι (ΣΠΕΛΕΟ) και Ιδιώτες Εθελοντές.

Την Άσκηση παρακολούθησαν ο Δήμαρχος και εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Δήμου Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Βούλας, της Πολιτικής Προστασίας Βουλιαγμένης και του Πυροφυλάκειου Γλυφάδας, μέλη της ΕΟΔ Θεσσαλονίκης, της Ομάδας Διάσωσης Κορινθίας, καθώς και εκπρόσωποι από ελληνικά και ξένα ΜΜΕ.

Υποστηρικτές της Πανελλήνιας Άσκησης Ομάδων Αντιμετώπισης Σεισμικών Καταστροφών ήταν οι (με αλφαβητική σειρά):

ΔΕΔΔΗΕ, Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Εταιρεία ΕΡΣΚΑ A.E. (KS Tools), Εταιρεία Παλαμάς, Εταιρεία Χήτος Α.Β.Ε.Ε , Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΖΑΓΟΡΙ, Ίδρυμα Άννα- Μαρία, Εταιρεία Active Point, Εστιατόριο Coupepe, Εστιατόριο Dada’s, Εταιρεία Grundfos, Εταιρεία HSS, Εταιρεία Husqvarna Consumer (GARDENA), Εταιρεία Power Generators.

Η ΕΟΔΑ επιθυμεί να ευχαριστήσει δημοσίως όλους τους Συμμετέχοντες στην Πανελλήνια Άσκηση Ομάδων Αντιμετώπισης Σεισμικών Καταστροφών και όλους τους Υποστηρικτές της για τη συνεργασία και τη συμπαράσταση στο έργο της.

Η συμβολή και η υποστήριξη όλων στην Άσκηση ήταν πολύτιμη και ουσιαστική και αποδεικνύει ότι η Κοινωνική Ευθύνη είναι προτεραιότητα όλων.

eoda 3 eoda 2 eoda 1

Δείτε το Δελτίο Τύπου σε PDF