Δελτίου Τύπου _ 14 Αυγ 2018

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ & ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ *

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ”

                   

14 Αυγούστου 2018  

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής ενημερώθηκε, το απόγευμα της Δευτέρας 23 Ιουλ, από το Λιμενικό Σώμα για την ανάγκη συνδρομής στις επιχειρήσεις για την περισυλλογή των πληγέντων από τη θάλασσα και την ασφαλή μεταφορά τους.

Στην περιοχή μετέβη άμεσα το φουσκωτό σκάφος της Ομάδας «Χ.Μπαρούχας», απεγκλωβίζοντας κατά τη διάρκεια της πρώτης νύχτας, συνολικά  25 άτομα από τα βράχια, που μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στα σκάφη του Λιμενικού Σώματος. Παράλληλα, πεζοπόρο κλιμάκιο με εξειδικευμένα μέλη κινήθηκε παράκτια στο Κόκκινο Λιμανάκι, για να παρέχει πρώτες βοήθειες στους πληγέντες. 

Οι επιχειρήσεις συνεχίστηκαν την Τρίτη 24 Ιουλίου από νωρίς το πρωί μέχρι και την Πέμπτη 2 Αυγούστου, με καθημερινή συμμετοχή 10 έως 20 διασωστών, υπό τις οδηγίες των αρμόδιων αρχών, πραγματοποιώντας έρευνες με πεζοπόρα κλιμάκια και έρευνες επιφανείας στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή με το σκάφος «Χ.Μπαρούχας» στο πλαίσιο μίας συντονισμένης και διαρκώς εξελισσόμενης επιχείρησης έρευνας αγνοουμένων.

Κατά τη διάρκεια των ημερών αυτών, μεγάλος αριθμός ιδιωτών ζήτησε να ενταχθεί στην Ομάδα για να συνδράμει στις επιχειρήσεις έρευνας, ενώ την υποστήριξή τους εξέφρασαν εμπράκτως σε πανελλήνιο επίπεδο η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης και τα παραρτήματά της.  


Ευχαριστούμε θερμά το Λιμενικό Σώμα, την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Ελληνική Αστυνομία και το προσωπικό στο Λιμεναρχείο Ραφήνας για την άριστη συνεργασία, αλλά και το σύνολο των απλών πολιτών για τη στάση τους και την ηθική συμπαράσταση προς τα μέλη της ΕΟΔΑ καθ΄όλη τη διάρκεια των επιχειρήσεων.

Εκφράζουμε θερμά συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων και τη συμπαράστασή μας στους πληγέντες.  

                               Επιτροπή Σχεδιασμού και Επιχειρήσεων

ops@eodathens.gr

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INTREPID

Intrepid

 

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INTREPID της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner