Εκπαίδευση

 

training 1Στο μυαλό των περισσότερων ανθρώπων η ιδανική σύσταση μιας ομάδας Έρευνας και Διάσωσης απαρτίζεται αποκλειστικά από ορειβάτες, δύτες, γιατρούς, νοσηλευτές και άτομα με παρόμοιες ειδικότητες. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής όμως έχει ανάγκη οποιονδήποτε έχει διάθεση να αφιερώσει μέρος του ελεύθερου χρόνου του, ανεξαρτήτως πείρας και ειδικοτήτων. Η συνεχής εκπαίδευση μέσω των μηχανισμών και των διαδικασιών της ομάδας είναι αυτή που θα βοηθήσει τα μέλη της να αποκτήσουν τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες.

Η συμμετοχή στα σεμινάρια τα οποία πραγματοποιούνται εσωτερικά σε ετήσια βάση, συνιστά ένα από τα κυριότερα εφόδια του νέου μέλους για τη συμμετοχή του στις δράσεις της ομάδας. Επιγραμματικά κάποια από τα θέματα που δε λείπουν από τα σεμινάρια είναι: δομή και σχέδιο δράσης της ομάδας μας, ασφάλεια στο βουνό, κίνδυνοι στη διάσωση, εμπειρική μετεωρολογία, Πρώτες βοήθειες, προσανατολισμός, τηλεπικοινωνίες, τρόποι έρευνας, τεχνικές χειρισμών σχοινιών και κόμποι για την διάσωση και άλλα πολλά, έχοντας πάντα ως βασική αρχή την προτεραιότητα της ασφάλειας του διασώστη.training 2

Η ομάδα μας ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις που αφορούν τους Επιχειρησιακούς Τομείς δράσης της και για το λόγο αυτό παρακολουθεί εκπαιδεύσεις και συνέδρια σε εθνικό και διεθνές επίπεδο.

Ταυτόχρονα, όλα τα μέλη της εκπαιδεύονται τόσο σε θεωρητικό επίπεδο με τη μορφή σεμιναρίων, παρουσιάσεων και συζητήσεων - που λαμβάνουν χώρα στα γραφεία της ομάδας τουλάχιστον δύο φορές το μήνα -όσο και σε πρακτικό, με συχνές εξασκήσεις και ασκήσεις, προσομοιώνοντας πραγματικά περιστατικά.

    2021

 

Για τη συμμετοχή στην εκπαίδευση είναι απαραίτητη η εγγραφή ως μέλους στην ΕΟΔΑ και η έγκαιρη δήλωση συμμετοχής με e-mail στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. .

Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας
IKAR-CISA
International Maritime Rescue Federation
INSARAG
IRO DOGS

Αφιέρωμα:

Η ΕΟΔ στην Ελλάδα

Ενημερωτικά Δελτία

Διαλέξτε μια λίστα για την οποία θέλετε να λαμβάνετε ενημέρωση, εισάγετε το όνομα σας και το email και πατήστε "Εγγραφή"
Σύντομα θα λάβετε email για να επιβεβαιώσετε την εγγραφή σας.

Choose Language

Κάντε κλικ για τα Επίπεδα Επιφυλακής & Ετοιμότητας

CURSOR logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα CURSOR της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

FASTER logo small

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα FASTER της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INGENIOUS logo small

 

 Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INGENIOUS της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

INTREPID

Intrepid

 

 

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής συμμετέχει στο πρόγραμμα INTREPID της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

blood Donor

Scent EODA

Το Scent είναι ένα τριετές πρόγραμμα που αφορά τη συμμετοχή των πολιτών στην παρακολούθηση του περιβάλλοντος και τους επιτρέπει να γίνουν τα «μάτια» των πολιτικών ιθυνόντων. Το έργο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο πλαίσιο του Προγράμματος Πλαισίου για την Έρευνα και την Καινοτομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ορίζοντας 2020).

AlertW

112 logo eng

amber banner