“ΑΞΙΖΕΙ ΦΙΛΕ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΓΙΑ ΕΝΑ ΟΝΕΙΡΟ ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΦΩΤΙΑ ΤΟΥ ΝΑ ΣΕ ΚΑΨΕΙ”
Ένας άνθρωπος που του άρεσε ότι είχε σχέση με την περιπέτεια και την αδρεναλίνη. Ήταν εκπαιδευτής καταδύσεων και αναρρίχησης, αλεξιπτωτιστής πλαγιάς, δεινός σκιέρ και παθιασμένος για τα βουνά. Τεχνικός Η/Υ ήταν η επαγγελματική του ιδιότητα και ιδιοκτήτης μιας εταιρείας εναλλακτικού τουρισμού. Όσοι τον ήξεραν καλά κάνουν λόγο για έναν άνθρωπο οργανωτικό, τελειομανή, ριψοκίνδύνο, πεισματάρη και πάνω από όλα μαχητή. Μέλος της Ελληνικής ομάδας διάσωσης με αμέτρητες αποστολές έρευνας και διάσωσης καθώς και σκληρής εκπαίδευσης.
Όλο και ψηλότερα με περισσότερα όνειρα…
Με το βουνό έρχεται η πρώτη επαφή το 1981. Το 1988 πηγαίνει την πρώτη αποστολή στις Άλπεις. Ήταν ο πρώτος Έλληνας που έκανε χειμερινή ανάβαση.
Ακολούθησε η αποστολή στο Έβερεστ την άνοιξη του 96 από την βορεινή πλευρά όπου κατάφερε και ανέβηκε στα 7.000 μέτρα. Εκεί τον ταλαιπωρεί μια γαστρορραγία και αναγκάζεται να οπισθοχωρήσει λόγω κακοκαιρίας. Την επόμενη χρονιά το καλοκαίρι του 1997 επιχειρεί να ανέβει στο Broad Peak στα 8.047 μέτρα στο Πακιστάν. Μια τροφική δηλητηρίαση ταλαιπωρεί την πενταμελή ομάδα και καταφέρνουν να φτάσουν τα 7.200 μέτρα. Το 2001 κατακτά την κορυφή Gasherbrum II σε υψόμετρο 8.035 μέτρα. Είναι η πρώτη φορά που Έλληνας κατορθώνει να πατήσει σε μία από τις ψηλότερες και δυσκολότερες κορυφές των Ιμαλαΐων. Το 2002 σειρά είχε το όρος Ακοκάγκουα στην Λατινική Αμερική. Με υψόμετρο 6.970 μέτρα. Η τελευταία του αποστολή….
Στις 5 Σεπτεμβρίου του 2003 ο Χρήστος ξεκινάει για την τελευταία του αποστολή. Μαζί με 7 ακόμη ορειβάτες ξεκινάει από την Ελλάδα με σκοπό να κατακτήσει την κορυφή Cho Oyu των Ιμαλαίων. Η συγκεκριμένη αποστολή ήταν δικιά του ιδέα στα πλαίσια προετοιμασίας της ομάδας “HELLAS EVERΕST 2004” της οποίας ήταν αρχηγός, για την πρώτη ελληνική προσπάθεια στο Everest το Μάιο του 2004. Άλλωστε το Everest ήταν και μεγάλο του όνειρο.
Ήταν μια αποστολή που την περίμενε με ανυπομονησία. Η ομάδα φτάνει στο Νεπάλ και από εκεί οδικώς στο Θιβέτ. Στις 17 Σεπτεμβρίου αρχίζει η ανάβαση με στόχο την κορυφή τα 8.201 μέτρα. Τα πράγματα δεν είναι και τόσο εύκολα καθώς η δύσκολες καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν την αποστολή και δεν τους αφήνουν να ξεπεράσουν τα 7.000 μέτρα. 12 μέρες μετά την έναρξη της αποστολής η ομάδα καταφέρει να ξεπεράσει κάθε εμπόδιο της και να βρίσκετε στα 7.500 μέτρα.
Ο Χρήστος αισθανόταν πολύ δυνατός και έτοιμος για την κορφή.
Ανεβαίνοντας και τα τελευταία μέτρα ο Χρήστος βρίσκεται στην κορυφή.
Κορυφή Cho Oyu των Ιμαλαΐων 8.201 μέτρα. Η χαρά και η ικανοποίηση είναι ανεπανάληπτη και ζωγραφισμένη στο πρόσωπό του. Κατά την κατάβαση από την κορυφή η υγεία του παρουσίασε επιδείνωση λόγω πνευμονικού οιδήματος και τελικά άφησε την τελευταία πνοή ανάμεσα στο camp 2 και camp 3.
O Χρήστος δεν είναι πια ανάμεσα μας αλλά πάντα θα μας συντροφεύει και θα μας καθοδηγεί.