Μετα απο προσπαθειες απο την ΕΟΔ Αττικης αλλα και απο την Διοικηση της Θεσσαλονικης απο τις 27-9-09 έως 01-10-09, 3 Μελη απο την ΕΟΔ Αττικης, 1 απο Θεσσαλονικη, 1 απο Ξανθη, 1 απο Σαμο, και 1 απο Κομοτηνη παρακολουθησαν το Σχολείο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης της Πολεμικης Αεροποριας.
Δύσκολη αλλα και χρησιμη εκπαίδευση, αλλά θεωρείται αναγκαία και σωτήρια, προκειμένου αυτός που θα βρεθεί στη θάλασσα να καταφέρει να επιβιώσει μέχρι να τον προσεγγίσει το ελικόπτερο διάσωσης.
Τα μελη που παρακολούθησαν το ΣΕΘΕ απο την ΕΟΔ Αττικής , είναι οι εξής:
- Φακίνος Στέφανος
- Ορφανός Βασιλης
- Αντζουλής Δημήτρης
Λιγα λογια για το ΣΕΘΕ.
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ:Η Έδρα του Σχολείου Θαλάσσιας Επιβίωσης της Πολεμικής Αεροπορίας βρίσκεται στην Διασπορά της 120 ΠΕΑ, κοντά στην πόλη της Καλαμάτας
ΙΣΤΟΡΙΚΟ: Το ΣΕΘΕ Ιδρύθηκε το 1969 ως Κέντρο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (Κ.Ε.Θ.Ε.) στην 111 ΠΜ για να παρέχει στους χειριστές μαχητικών αεροσκαφών της ΠΑ, εκπαίδευση στη θαλάσσια επιβίωση. Το 1983 μεταφέρθηκε στην 115 ΠΜ όπου λειτούργησε έως το 1993. Από το 1993 έως σήμερα έδρα του Σχολείου είναι η 120 ΠΕΑ ενώ άλλαξε σε Σχολείο Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (Σ.Ε.Θ.Ε.).
ΑΠΟΣΤΟΛΗ:Σκοπός του Σχολείου Εκπαίδευσης Θαλάσσιας Επιβίωσης (ΣΕΘΕ) είναι η παροχή σε όλα τα πληρώματα αέρος της ΠΑ, θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση στη θαλάσσια επιβίωση.
ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ: Τα είδη των εκπαιδεύσεων που παρέχονται είναι :
-
Αρχική χειριστών Μαχητικών – Εκπαιδευτικών αεροσκαφών,
-
Συντήρηση χειριστών Μαχητικών – Εκπαιδευτικών αεροσκαφών
-
Πληρωμάτων Μεταφορικών ? Ελικοφόρων αεροσκαφών.
Το Σχολείο έχει την δυνατότητα παροχής εκπαίδευσης όλο το έτος, ημέρα και νύχτα.
Η διάρκεια της είναι 5 ΕΗ (Δευτέρα έως Παρασκευή) και περιλαμβάνει θεωρητική και πρακτική εκπαίδευση .