Η συγκινητική ταινία «ΤΑΚΗΣ.», που αφηγείται την πορεία του Τάκη Προεστάκη και του καταφυγίου Takis Shelter στην Κρήτη, έκανε πρεμιέρα στις 18 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο «ΔΑΝΑΟΣ», ανοίγοντας τη φετινή σεζόν του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ CineDoc 2025–26.
Ανάμεσα στους συντελεστές και συνεργάτες του έργου βρέθηκε και η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης Αττικής (ΕΟΔΑ), που συμμετείχε στη πρεμιέρα.
Μέλη της ΕΟΔΑ, μαζί με τον πρόεδρο Σπύρο Χρυσανθόπουλο, παρευρέθηκαν στην πρεμιέρα, ενώ ο Περικλής, μέλος της ομάδας, μίλησε στο κοινό μαζί με τις τετράποδες «συναδέλφους» του, κλέβοντας την καρδιά των θεατών. Η παρουσία τους ανέδειξε την πολύπλευρη δράση της ΕΟΔΑ.
Στη συνέχεια, στις 20 Σεπτεμβρίου στον κινηματογράφο «Δαναός», ο πρόεδρος της ΕΟΔΑ μαζί με τον Περικλή συμμετείχε στο Q&A μετά την προβολή, παρουσιάζοντας το έργο της ομάδας και τη σημασία της συνεργασίας με φιλοζωικές οργανώσεις.
Το ΤΑΚΗΣ είναι ένα ντοκιμαντέρ για τη δύναμη της καλοσύνης και της δράσης. Η ιστορία του Τάκη Προεστάκη, που άφησε τα πάντα για να δημιουργήσει ένα καταφύγιο ζώων στην Ιεράπετρα, αποτελεί πηγή έμπνευσης για όσους πιστεύουν ότι η προσφορά δεν έχει όρια — και ότι κάθε πράξη φροντίδας, ανθρώπου ή ζώου, κάνει τον κόσμο λίγο καλύτερο.
Η ΕΟΔΑ συνεχίζει να στηρίζει πρωτοβουλίες που αναδεικνύουν την αξία της ζωής, της εθελοντικής προσφοράς και της ενότητας ανάμεσα σε ανθρώπους και ζώα.
📸 Δείτε το trailer: https://youtu.be/EIoAJqYKrts
📘 Περισσότερα για το CineDoc: https://www.cinedoc.gr
🐾 Πληροφορίες για το Takis Shelter: https://takisshelter.org